Overslaan en naar de inhoud gaan

N73 Kinrooi - opstart grondverwervingen voor nieuwe fietspaden Breeërsteenweg

N73 Kinrooi - opstart grondverwervingen voor nieuwe fietspaden Breeërsteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt in augustus aan de rotonde in het centrum van Kinrooi. Er komen vrijliggende fietspaden rond de rotonde en fiets- en voetgangersoversteken op de zijtakken. Dat moet de verkeersveiligheid op een belangrijke schoolroute verbeteren. Verkeer kan steeds voorbij de werken blijven rijden, maar houd rekening met extra hinder tijdens piekmomenten. Tegen 1 september moeten de werken klaar zijn.

De rotonde in Kinrooi-centrum vormt de kruising van de Weertersteenweg (N762) en de Breeërsteenweg (N73). AWV zal de rotonde uitrusten met vrijliggende fietspaden in betonstraatstenen. De fietspaden liggen verder weg van de rijweg. Zo hebben automobilisten een beter zicht op fietsers die de rotonde op- en afrijden. 

Fietsers en voetgangers kunnen straks oversteken op vier veilige oversteekplaatsen. De opstelzone voor fietsers aan die oversteekplaatsen wordt groter zodat wachtende fietsers het doorgaand fietsverkeer niet belemmeren. Het wegdek van de rotonde zelf wordt niet heraangelegd.

Uitvoering in augustus
De werken starten op maandag 2 augustus en duren ongeveer vier weken, om tegen de start van het schooljaar in september klaar te zijn. Om de planning te bewaken zal de aannemer op de vier hoeken tegelijkertijd werken, met de nodige plaatselijke hinder. 

Opgelet: deze planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: fietsers rond werfzone, rotonde overdag open en nachtwerk 
Tijdens de werken moeten bewoners en doorgaand verkeer rekening houden met enkele minderhinder-maatregelen: 

  • Fietsers volgen een lokale omleiding rond de werfzone. 
  • Gemotoriseerd verkeer kan overdag de rotonde blijven gebruiken, maar moet op piekmomenten rekening houden met plaatselijke hinder. 
  • In de tweede helft van augustus wordt de rotonde gedurende één nacht afgesloten. Dezelfde omleiding als tijdens het carnaval in Kinrooi zal dan gelden. 

www.wegenenverkeer.be/kinrooi