Overslaan en naar de inhoud gaan

N726 Genk - Vernieuwing dubbelrichtingsfietspad Bokrijklaan start maandag 7 maart

N726 Genk - Vernieuwing dubbelrichtingsfietspad Bokrijklaan start maandag 7 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 7 maart het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van de Bokrijklaan (N726) in Genk, tussen de rotondes met de Hasseltweg (N75) en het Herkenrodeplein, aan de hoofdingang van Provinciaal Domein Bokrijk. Het fietspad wordt breder en in asfalt heraangelegd voor meer fietscomfort. Tijdens de werken wordt het fietspad volledig afgesloten. Op de Bokrijklaan geldt er plaatselijk beurtelings verkeer. De parking van het station Bokrijk blijft toegankelijk. De uitvoering zal een tweetal weken duren.

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Verspreid over heel Limburg voeren we zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt. Bij dit project maken we bijvoorbeeld werk van een verbeterd vrijliggend dubbelrichtingsfietspad zodat het fietscomfort en -veiligheid aanzienlijk wordt verbeterd op dit belangrijk en veelgebruikt toeristisch fietspad”, zegt Lydia Peeters.

AWV vernieuwt het vrijliggende dubbelrichtingsfietspad van de Bokrijklaan (N726) in Genk, tussen de rotondes met de Hasseltweg en het Herkenrodeplein. Over een afstand van ongeveer 800 meter breken we het fietspad volledig op, tot en met de fundering, om het vervolgens opnieuw op te bouwen in asfalt. Het fietspad wordt bovendien breder: van de huidige 1,75 meter naar een ruime 3 meter. 

Op één boom na blijven alle bomen langs de Bokrijklaan behouden. De berm tussen het dolomieten voetpad en het fietspad wordt opnieuw ingezaaid met gras. Voor deze werken verkreeg AWV ondertussen een omgevingsvergunning.

Minderhinder-maatregelen: fietsers via kiezelpad, beurtelings verkeer Bokrijklaan

De werken aan het fietspad starten op maandag 7 maart. De aannemer vernieuwt het fietspad in verschillende zones. De toplaag asfalt plaatst hij in één keer. De volledige uitvoeringstermijn bedraagt twee weken.

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn: 

  • Het fietspad van de Bokrijklaan tussen de Hasseltweg en het Herkenrodeplein is volledig onderbroken en niet toegankelijk. Het voetpad erlangs wordt tijdelijk door fietsers en voetgangers gebruikt.
  •  
  • Op de Bokrijklaan zal de aannemer plaatselijk de rijstrook richting de Hasseltweg als werkzone innemen. Ter hoogte van de inname geldt dan beurtelings verkeer.
  •  
  • De aannemer zorgt ervoor dat de parking van het treinstation Bokrijk toegankelijk blijft, om enkele tijdelijke onderbrekingen na.

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.