Overslaan en naar de inhoud gaan

N726 Genk - nachtwerk op Donderslagweg aan complex 30 E314

N726 Genk - nachtwerk op Donderslagweg aan complex 30 E314

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus de op- en afrit van complex Park Midden-Limburg (30) van de E314 in Genk afsluiten voor verkeer richting Brussel en Antwerpen, en komend van Nederland. Dat is nodig voor herstellingswerken aan de aansluiting van de N726 Donderslagweg met de op- en afrit. Verkeer volgt een omleiding via het eerstvolgende complex Houthalen-Helchteren (29). 

Het asfalt van de aansluiting van de Donderslagweg met de op- en afrit van Park Midden-Limburg richting Brussel, aan de kant van domein Hengelhoef, is toe aan vernieuwing. Er passeert dagelijks veel verkeer, waaronder ook heel wat zware transporten richting de industriezone Genk-Noord. AWV zal er de rijweg over een beperkte afstand vernieuwen. 

 

AWV zal de herstellingswerken uitvoeren in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus, tussen 22 en 5 uur. De op- en afrit van complex 30 is dan afgesloten in de richting van Brussel en Antwerpen (oprit richting Brussel, afrit komend van Nederland). Er geldt een omleiding voor verkeer dat de snelweg wil verlaten of oprijden via het eerstvolgende complex 28 Houthalen-Helchteren. De omleiding loopt via de Grote Baan (N74), Herebaan-Oost en de Weg naar Zwartberg.

 

Op de Donderslagweg zelf, ter hoogte van de op- en afrit, kan verkeer beurtelings langs de werfzone rijden, via tijdelijke werflichten. De op- en afrit aan de andere zijde blijven open voor verkeer.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. De planning kan daardoor last-minute wijzigen.