Overslaan en naar de inhoud gaan

N725 Tessenderlo - Vernieuwing bushalte

N725 Tessenderlo - Vernieuwing bushalte

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in maart de bushalte ‘Het Loo’ langs de Rodeheide (N126) richting Geel. De nieuwe bushalte wordt aangelegd volgens de huidige normen op vlak van veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werken starten op maandag 9 maart en zullen, als alles volgens plan verloopt, een drietal weken in beslag nemen. Het lokaal verkeer zal ter hoogte van de werfzone rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten. 

De bushalte krijgt o.a. een verhoogd perron en een bushokje.  Door het gebruik van hellingen en geleidingstegels zal de halte ook afgestemd zijn op minder mobiele en slechtziende reizigers. Het fietspad zal achter het bushokje doorlopen en wordt in beton aangelegd.  

Deze werkzaamheden gebeuren in samenspraak met De Lijn en de gemeente Tessenderlo. 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings rijden met tijdelijke verkeerslichten

Om de verkeershinder op de Rodeheide te beperken, zal de aannemer zoveel mogelijk te werk gaan vanop de achterliggende parking. Maar omwille van het gebrek aan ruimte kan hij ter hoogte van de werfzone ook tijdelijk één rijstrook van de gewestweg innemen om de werken uit te kunnen voeren.  Het plaatselijk verkeer kan dan beurtelings blijven rijden dankzij tijdelijke verkeerslichten. 

De omgeving van de werfzone blijft steeds bereikbaar. Voor doorgaand verkeer voorziet het agentschap een lokale omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone. 

Weersgevoelig

Infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.