Overslaan en naar de inhoud gaan

N725 Lummen, Hasselt- Vernieuwing fietspaden en wegdek Thiewinkelstraat en wegdek Lummense Kiezel

N725 Lummen, Hasselt- Vernieuwing fietspaden en wegdek Thiewinkelstraat en wegdek Lummense Kiezel

Op grondgebied Lummen en Hasselt. Van de Thiewinkelstraat worden de aanliggende fietspaden vernieuwd in asfalt, alsook het asfalt van de rijweg.  Meteen worden ook een veertigtal putten in het fietspad genivelleerd. Van de Lummense Kiezel wordt de rijweg vernieuwd over zo’n 1,6 km.  De werken duren tot eind augustus. Zo lang geldt er een omleiding voor alle verkeer vanuit Lummen richting Hasselt.

Deze vernieuwing sluit aan op het reeds eerder vernieuwde gedeelte Thiewinkel.  
De betonstraatstenen van het fietspad van de Thiewinkelstraat verdwijnen aan beide zijden van de weg, over een afstand van 1 km.

Van de Lummense Kiezel werden de fietspaden reeds eerder vernieuwd in asfalt. Op grondgebied Hasselt wordt nu de rijweg vernieuwd vanaf de rotonde Spalbeekstraat/Holrakkerstraat. In totaal wordt zo het asfalt van de rijweg over zo’n 1,6 km vernieuwd op de N725.

Fluvius zal een aantal huisaansluitingen van onbebouwde percelen in orde maken.

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en meer rijcomfort voor alle weggebruikers.

De werken starten in de week van 9 augustus en zullen ongeveer 3 weken duren. Er wordt overdag gewerkt, mogelijk ook op zaterdagen. 

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk en lokale omleiding
Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden voor de volledige uitvoeringstermijn:

  • Fietsers richting Hasselt volgen een omleiding. Fietsers richting Lummen kunnen voorbij de werfzone rijden.  
     
  • Gemotoriseerd verkeer: er geldt tijdens de werken éénrichtingsverkeer richting Lummen gedurende 3 weken. Komende vanuit Lummen is de weg afgesloten ter hoogte van de werfzone. Verkeer richting Hasselt volgt een omleiding via de Schulensebaan N717 en de Steenweg N2. 
     
  • Tijdens de asfalteringswerken van de rijweg en de fietspaden is de werfzone in beide richtingen afgesloten voor één dag, eind augustus. Dan geldt de omleiding via de N2 en N717 ook tijdelijk in de richting van Lummen.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.