Overslaan en naar de inhoud gaan

N72 Zonhoven - bijsturing asfaltstrook afwatering

N72 Zonhoven - bijsturing asfaltstrook afwatering

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt volgende week kortstondig aan het kruispunt Donkweg x Wijerstraat (N72) in Zonhoven. In november 2019 werd de vernieuwing van het kruispunt afgerond. De ingrepen verhogen er de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Na een eerste evaluatie bleek de afwatering van het wegdek nog niet overal optimaal. Dat wordt volgende week op één dag aangepakt. Op de N72 zullen dan werfverkeerslichten staan, voor beurtelings verkeer. De zijstraten Donkweg en Stationsstraat zijn tijdelijk afgesloten ter hoogte van de N72.

Ter hoogte van het kruispunt blijft het regenwater bij hevig neerslag op het wegdek staan. Deze stagnatie verhoogt het risico op slipgevaar op die plek, en dient dus aangepakt. Om dit euvel op te lossen wordt er nu een aangepaste strook asfalt aangelegd op het rijvak richting Heusden-Zolder, ter hoogte van het kruispunt Donkweg x Stationsstraat. De huidige strook asfalt wordt eerst nauwgezet verwijderd met een 3D-freesmachine. 
Deze ingreep valt nog onder de waarborg van de aannemer. 

Beurtelings verkeer, zijstraten afgesloten
Deze werken worden overdag uitgevoerd op dinsdag 12 mei 2020. 
Opgelet: asfalteringswerken zijn zeer weersgevoelig. De planning kan dus nog schuiven. 

Het verkeer op de N72 kan in beide richtingen beurtelings blijven passeren, met behulp van tijdelijke werfverkeerslichten.

De zijstraten Donkweg en Stationsstraat zijn wel tijdelijk afgesloten ter hoogte van de N72. Deze blijven bereikbaar via de omliggende wegen.