Overslaan en naar de inhoud gaan

N72 Heusden-Zolder - vernieuwing fietspaden Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan

N72 Heusden-Zolder - vernieuwing fietspaden Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Heusden-Zolder vanaf zondagavond 10 oktober de aanliggende fietspaden van de Meylandtlaan en Graaf de Theuxlaan (N72). De werfzone strekt zich uit tussen tussen Heikant en Schootstraat. Het gaat om een zone van in totaal ongeveer 2 kilometer. De gefaseerde werken nemen in totaal ongeveer 7 werknachten in beslag, onder voorbehoud van weersomstandigheden. Er geldt telkens een plaatselijke omleiding voor verkeer in één richting.

Tijdens deze werken wordt de toplaag van het fietspad afgefreesd en opnieuw geasfalteerd. De wegmarkeringen worden zoals vandaag aangebracht.  

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. 

Het kruispunt met de Onze-Lieve-Vrouwstraat (N729) en de Bieststraat valt binnen de werkzone. De fietspaden op de vier hoeken worden mee aangepakt. 

De werken aan de fietspaden gebeuren uitsluitend ’s nachts om verkeershinder overdag te vermijden. Er wordt gewerkt van 20 uur ’s avonds tot uiterlijk 6 u ’s morgens de dag nadien. Overdag wordt niet gewerkt. De aannemer start zondagavond 10 oktoberUiterlijk woensdagochtend 20 oktober moeten de werken klaar zijn.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering, nachtwerk, 
lokale omleiding
De projectzone wordt opgedeeld in enkele fases. In elke fase wordt het fietspad per rijrichting vernieuwd. De aannemer werkt de 1ste fase volledig af voor hij naar de 2de gaat. 

Er is hinder voor zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer. Telkens is de rijrichting onderbroken waar op dat moment het fietspad wordt vernieuwd. Verkeer volgt dan een korte omleiding via de zijstraten. In de andere rijrichting is er geen hinder. 

Fietsers leiden we waar mogelijk langs de werken, door het fietspad in beide richtingen te gebruiken. 

Percelen zijn tijdelijk onbereikbaar aan de zijde waar wordt gewerkt. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

www.wegenenverkeer.be/heusden-zolder 

NACHTELIJKE VERNIEUWING FIETSPADEN MEYLANDTLAAN EN GRAAF DE THEUXLAAN