Overslaan en naar de inhoud gaan

N719 Peer en Oudsbergen - vernieuwing wegdek Meeuwerbaan en Weg naar Helchteren

N719 Peer en Oudsbergen - vernieuwing wegdek Meeuwerbaan en Weg naar Helchteren

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze week gedeelten van het wegdek van de Meeuwerbaan en Weg naar Helchteren (N719) in Peer en Oudsbergen. In de zone van 400 meter Meeuwerbaan in Wauberg wordt er 2 dagen overdag gewerkt met tijdelijke verkeerslichten. Een zone van 1,6 km Weg naar Helchteren in Meeuwen wordt tijdens 2 nachten afgesloten voor gemotoriseerd. Er geldt dan een omleiding.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  



Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.



De werfzone op de Meeuwerbaan Wauberg strekt zich uit tussen het kruispunt van de Overes/Maastrichterdijk (kmpt. 16.2) en het kruispunt van de Kruisdijk/Middendijk (kmpt. 16.8), inclusief die kruispunten. 



De werfzone op de Weg naar Helchteren in Meeuwen bevindt zich van het kruispunt met de Peerderbaan (kmpt 20.2) tot en met het kruispunt met de Wilgenstraat/Kriekenbergstraat (kmpt 18.6). 



Minderhinder-maatregelen: gedeeltelijk nachtwerk en omleiding

Op woensdag 29 en donderdag 30 september wordt er overdag gewerkt op de zone Meeuwerbaan in Wauberg. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten kan het gemotoriseerd verkeer over één rijstrook beurtelings langsheen de werfzone rijden. Hou rekening met vertragingen op drukke momenten. Zijstraten in de werfzone zijn afgesloten, maar blijven bereikbaar via gemeentewegen in de omgeving.



Op donderdagnacht 30 en vrijdagnacht 1 oktober 2021 wordt er telkens tussen 20u en 06u gewerkt in de zone Weg naar Helchteren in Meeuwen. Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven. 



Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.    



Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.