Overslaan en naar de inhoud gaan

N719 Oudsbergen - deze week nachtwerken Weg naar Helchteren

N719 Oudsbergen - deze week nachtwerken Weg naar Helchteren

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt deze week gedeelten van het wegdek van de Weg naar Helchteren (N719) in Oudsbergen. Een zone van 1,6 km Weg naar Helchteren in Meeuwen wordt tijdens 2 nachten afgesloten voor gemotoriseerd. Er geldt dan een omleiding.

Deze werken waren initieel eind september voorzien, maar werden toen uitgesteld wegens de slechte weersomstandigheden. Op de N719 Weg naar Meeuwen in Peer werd in die periode wel een gedeelte van het wegdek vernieuwd.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen.  

Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

De werfzone op de Weg naar Helchteren in Meeuwen bevindt zich van het kruispunt met de Peerderbaan (kmpt 20.2) tot en met het kruispunt met de Wilgenstraat/Kriekenbergstraat (kmpt 18.6). 

Minderhinder-maatregelen: nachtwerk en omleiding

Op donderdagnacht 28 en vrijdagnacht 29 oktober 2021 wordt er telkens tussen 20u en 06u gewerkt op de Weg naar Helchteren. Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven. 

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van deze werken.    

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.