Overslaan en naar de inhoud gaan

N717 Herk-de-Stad - Volgende week rijwegvernieuwing met fietssuggestiestroken op Kiezelweg in Schulen

N717 Herk-de-Stad - Volgende week rijwegvernieuwing met fietssuggestiestroken op Kiezelweg in Schulen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf maandag 7 maart de N717 Kiezelweg in Schulen-Centrum, Herk-de-Stad, tussen de Sint-Jansstraat en de Kerkstraat. Over een afstand van 500 meter krijgt de rijweg een nieuwe toplaag asfalt met daarop fietssuggestiestroken. Dat moet het comfort en de veiligheid voor fietser en automobilist verhogen. De vernieuwing gebeurt per rijrichting en duurt ongeveer een week. Overdag tijdens de werkuren geldt er in de werfzone eenrichtingsverkeer naar Lummen.

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Verspreid over heel Limburg voeren we zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren en zo ook de veiligheid te verhogen voor de fietsers. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.

Meer comfort en veiligheid

In Schulen-Centrum (Herk-de-Stad) vernieuwt AWV de N717 Kiezelweg over een afstand van ongeveer 500 meter, tussen de Sint-Jansstraat en de Kerkstraat. Die twee kruispunten zelf vallen buiten de werfzone, net zoals de rotonde met de Tuffellaan. 



Over de volledige wegbreedte komt een nieuwe toplaag asfalt. Op dit nieuwe wegdek brengt AWV aan weerskanten okerkleurige fietssuggestiestroken aan.

 

Minderhinder-maatregelen: eenrichtingsverkeer naar Lummen, fietsomleiding

De werken starten pal na de krokusvakantie op maandag 7 maart en zullen ongeveer een week duren. De vernieuwing gebeurt in twee fases per rijrichting. Eerst vernieuwen we de rijstrook richting Herk-de-Stad, vervolgens die richting Lummen. 

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.



Overdag tijdens de werken, tussen 7 en 17 uur, treft AWV tijdelijke minderhinder-maatregelen: 

  • Op de Kiezelweg, tussen de Sint-Jansstraat en de Kerkstraat, geldt eenrichtingsverkeer naar Lummen.  Richting Herk-de-Stad geldt een omleiding.
  • Fietsers fietsen in beide richtingen veilig rond de werfzone, via de Sint-Jansstraat, Vanarenberglaan en Kerkstraat. 
  • Zijstraten in de werfzone zijn slechts beperkt bereikbaar. Bewoners van de Beerbosstraat rijden maximaal via de Slapersstraat. De Oude Torenweg blijft toegankelijk, uitgezonderd tijdens de asfaltwerken. 
  • Op de Kiezelweg in de werfzone geldt een parkeerverbod.