Overslaan en naar de inhoud gaan

N715 Zonhoven - Vernieuwing fietspaden Heuveneindeweg

N715 Zonhoven - Vernieuwing fietspaden Heuveneindeweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf volgende week de fietspaden van de Heuveneindeweg - Heuvenstraat (N715) in Zonhoven. Over een afstand van 1,2 kilometer worden aan weerskanten de fietspaden opnieuw geasfalteerd. De werken duren ongeveer twee weken. Verkeer richting het centrum blijft steeds mogelijk. Fietsers fietsen rond de werfzone. De fietspadvernieuwing moet het fietscomfort op een belangrijke invalsweg naar het centrum gevoelig verbeteren. De voorbije weken werd de Houthalenseweg gelijkaardig vernieuwd. 

Vlaams minister Lydia Peeters wil sterk inzetten op veilige en comfortabele fietspaden, dat vraagt de nodige investeringen. “Vanuit het relanceplan voorzie ik extra investeringen in fietsinfrastructuur. Dit jaar voeren we verspreid over heel Limburg zo’n 30-tal gelijkaardige projecten uit, om de staat van de fietspaden langs de gewestwegen sterk te verbeteren. We willen een fietsreflex creëren bij elke Vlaming zodat die bij elke verplaatsing spontaan aan de fiets denkt”, zegt Lydia Peeters.

AWV vernieuwt het fietspad aan weerskanten van de Heuveneindeweg en groot deel van de Heuvenstraat, vanaf de Beverzakstraat tot aan de zone 50 (net voor de Donkweg). De bestaande verharding wordt afgefreesd en voorzien van een nieuwe laag asfalt. Vervolgens worden de markeringen opnieuw aangebracht.

De voorbije weken werden ook al de fietspaden van de Houthalenseweg, tussen de Noord-Zuidverbinding (N74) en de Koningshofweg, voorzien van een nieuwe laag asfalt.

Op die manier wil AWV het comfort en de veiligheid voor fietsers op gewestweg N715 in Zonhoven-centrum verbeteren.  

Minderhinder-maatregelen: eenrichtingsverkeer naar centrum, omleiding naar Houthalen
De werken starten maandag 21 juni en zullen ongeveer 2 weken duren. De uitvoering gebeurt per rijrichting in twee fases. 

Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer steeds in één richting langs de werfzone naar het centrum. Richting Hasselt geldt er een omleiding via de Donkweg en N74.

Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding rond de werfzone, via de Beverzakstraat, Kruisheideweg, Herestraat en Batenstraat.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

Updates via www.wegenenverkeer.be/zonhoven 

N715 Zonhoven - Vernieuwing fietspaden Heuveneindeweg