Overslaan en naar de inhoud gaan

N70 Zeveneken: Lindeboom schuift werken vooruit

N70 Zeveneken: Lindeboom schuift werken vooruit

In de tweede helft van september startte de heraanleg, ofwel Zeveneken-Dorp en de Gentse Steenweg, van de N70 in Zeveneken. Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, de gemeente Lochristi en de Stad Lokeren werken hier samen aan een veiligere en aangenamere dorpskern. Fase 2 van deze werken zal vroeger starten dan gepland. In januari al zouden deze werkzaamheden van start gaan. Daardoor zal de vernieuwde N70 wellicht al eind 2021 in plaats van in het voorjaar van 2022 klaar zijn.

Fase 2 start vroeger
De tweede fase van de werken start een aantal maanden vroeger dan gepland. Vanaf 18 januari begint de aannemer met de werken van het kruispunt met de Sint-Elooistraat tot voor het kruispunt met de Drongenstraat. De wijziging in de planning komt er om de lindeboom op het dorpsplein niet in gevaar te brengen. Omdat die boom bij de start van de lente volop het vocht uit de grond nodig heeft, mag er dan geen bemaling gebeuren. Bij zo’n bemaling wordt er immers vocht uit de grond weggetrokken zodat die niet te drassig is voor de aanleg van de riolering. De rioleringswerken starten daarom al in januari 2021 zodat deze voor maart 2021 klaar zijn als de sapstromen terug op gang komen. 

Om de hinder voor het verkeer te beperken, blijft het kruispunt met de Drongenstraat iets langer open dan gepland. Het kruispunt wordt pas opgebroken als we klaar zijn met het kruispunt aan de Sint-Elooistraat. Tot dan wordt het verkeer omgeleid via de Beerveldsebaan, Bastelare en de Drongenstraat. Van zodra het kruispunt op de Drongenstraat wordt opgebroken, verloopt de omleiding via de de Nieuwpoortstraat en de Doorgangstraat. 

Fase 2 van de werken zal wellicht in mei 2021 klaar zijn. 
Afbeelding verwijderd.

Omleiding tijdens de werken in fase 1 en fase 2 (voor start van de werken aan kruispunt Drongenstraat)

Werken van Zavel tot voor kruispunt Sint-Elooistraat: tot maart 2021
De werken tussen Zavel en het kruispunt met de Sint-Elooistraat gaan nog door tot en met 18 december. Dan zullen de rioleringswerken even stil liggen door de winterstop van 19 december tot 3 januari. Na de winterstop gaan die werken verder en leggen we ook de weg en voet-en fietspaden aan. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunnen we de werken in maart 2021 beëindigen met het gieten van een toplaag. 

En hoe zit het met de werken in de zijstraten?
In de Sint-Elooistraat ligt er al een eerste laag van de rijweg klaar. De wegenwerken liggen hier even stil omdat de nutsmaatschappijen nu de bestaande leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie aansluiten op de nieuwe leidingen. In de Halve Dreef zullen tegen de winterstop de rioleringswerken klaar zijn. Na de winterstop start de aanleg van de rijweg, fiets-en voetpaden. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunnen we in maart zowel in de Sint-Elooistraat als in de Halve Dreef een toplaag gieten en de werken beëindigen. Zowel de werfzone in de Sint-Elooistraat als de Halve Dreef blijven afgesloten voor het verkeer. 

In de Hoekstraat zijn de werken klaar. De straat blijft hier wel afgesloten tot 18 januari. Zo kan de betonconstructie die hier werd gegoten voldoende uitharden. Fietsers en voetgangers kunnen wel voorbij de werfzone.

Op de hoogte blijven over de werken? U leest de meest recente info over de werken op www.wegenenverkeer.be/zeveneken. U kan er zich ook abonneren op de nieuwsbrief.