Overslaan en naar de inhoud gaan

N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster: werken starten op 16 mei In

N446 in Dendermonde, Hamme en Waasmunster: werken starten op 16 mei In

 

Eerste werken nog niet op gewestweg
Tijdens de eerste fase van de werken die start op 16 mei  wordt er enkel gewerkt in Hamme in Overloopakker en de Bookmolenstraat, vanaf de grens met Zele tot het kruispunt met de gewestweg N446. We vernieuwen het wegdek en bouwen een gescheiden rioleringsstelsel zodat afval- en regenwater in de toekomst gescheiden wordt. De werken aan de twee gemeentewegen duren tot midden september 2022. Op de N446 zal er tot midden augustus geen verkeershinder zijn.

Verkeerssituatie
Tijdens de werken op de gemeentewegen geldt een gewijzigde verkeerssituatie.
- Voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.
- Fietsers volgen een omleiding via de Mispelaarstraat en Noord Langestraat.
- Voor gemotoriseerd verkeer zijn er enkele aanpassingen:
Verkeer richting Zele, Huivelde, Hansevelde en Hamme volgt in beide richtingen de omleiding via de Sint-Annastraat, Durmen en Omleidingsbaan Oost (N47). 
Zwaar verkeer (+ 3,5 ton) rijdt in beide richtingen via de Omleidingsbaan Oost (N47), Europalaan (N47) en de autosnelweg E17.
Om sluipverkeer te vermijden worden twee knips aangebracht: in de Hermietstraat (Zele) aan de overgang naar de Bakkerstraat (Dendermonde) en in de Hekkenhoek t.h.v. nr. 34 (Dendermonde). De aannemer plaatst betonblokken zodat het niet mogelijk is om door te rijden.

Vanaf augustus hinder op N446
Midden augustus starten de werken op de gewestweg N446 tussen de rotonde aan de Hamsesteenweg (N470) en het kruispunt met de Bookmolenstraat. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken van fase 1 op de gewestweg in april 2023 afgerond. Bewoners en handelaars op het tracé zullen hier de komende weken en maanden nog in detail over geïnformeerd worden.