Overslaan en naar de inhoud gaan

N29 x N725 Lummen - Meldertsebaan aan rotonde Grote Baan opnieuw open

N29 x N725 Lummen - Meldertsebaan aan rotonde Grote Baan opnieuw open

Vanaf maandag 17 januari rijdt verkeer over de nieuwe rotonde op de Grote Baan (N29) in Lummen ter hoogte van Friesland Campina. Ook de Meldertsebaan (N725) gaat open waardoor er opnieuw rechtstreeks verkeer mogelijk is tussen Meldert, Diest en Paal. De Blanklaarstraat blijft voorlopig afgesloten. In april zullen in principe alle werkzaamheden op de gewestwegen klaar zijn.

Het gaat voorlopig nog om een gedeeltelijke openstelling. Verkeer op de N29 richting Paal zit al op de nieuwe rijstrook, dat richting Diest verloopt nog deels via de tijdelijke werfweg. De Meldertsebaan sluit opnieuw volledig aan op de rotonde met de Grote Baan. Zo kan verkeer opnieuw rechtstreeks tussen Meldert, Diest en Paal rijden. Voor fietsers verandert er voorlopig weinig, zij volgen de omleiding via het achterliggende wegennet. 

De komende weken maakt de aannemer de aansluiting van de Blanklaarstraat op de rotonde. De Blanklaarstraat blijft daarom nog steeds afgesloten. Begin maart zouden alle takken van de rotonde kunnen open gaan, waardoor ook de verkeersas Tessenderlo – Lummen zich herstelt. Tot in april volgt de verdere afwerking, waaronder de nieuwe ventweg naar Friesland Campina. Dan zijn zowat alle werkzaamheden op de gewestwegen klaar.

Vanaf februari zal de aannemer ook de eerste rioleringswerken opstarten in de gemeentewegen Borgersstraat, Heuvelweg en Baanhuisstraat, die onderdeel zijn van het project. Tegen het zomers bouwverlof moeten ook die gemeentewegen helemaal vernieuwd zijn.