Overslaan en naar de inhoud gaan

N2 Herk-de-Stad - Vernieuwing kruispunt Steenweg in Berbroek is halfweg

N2 Herk-de-Stad - Vernieuwing kruispunt Steenweg in Berbroek is halfweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt sinds begin oktober het kruispunt van de N2 Steenweg met de Kapelstraat en de Bosstraat in Berbroek, Herk-de-Stad. Donderdag 9 december starten we aan de kant van de Kapelstraat. De verkeerssituatie met versmalde rijstroken wijzigt niet, al kunnen fietsers opnieuw via de Steenweg fietsen. De vernieuwing duurt nog tot volgend voorjaar.

De herinrichting van het kruispunt in Berbroek gaat vlot vooruit en is ondertussen halfweg. De rijstroken van de Steenweg richting Hasselt en de aansluiting met de Bosstraat zijn klaar. Deze donderdag 9 december start AWV aan de andere kant: de rijstroken richting Herk-de-Stad en de aansluiting met de Kapelstraat. In deze zone wordt er nog tot volgend voorjaar gewerkt, onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

De fasewissel verandert relatief weinig aan de verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt. Verkeer op de Steenweg tussen Herk-de-Stad en Hasselt rijdt nog steeds via versmalde rijstroken, maar wordt in de loop van donderdag op de nieuwe asfaltstroken gezet. Fietsers kunnen wel opnieuw in beide richtingen via de Steenweg fietsen. Het nieuwe fietspad aan de kant van de Bosstraat geldt in dubbelrichting. 

De Kapelstraat en de Bosstraat blijven afgesloten ter hoogte van de Steenweg. Dat is zo voorzien tot het einde van de werkzaamheden. Deze zijstraten zijn bereikbaar via de Sint-Jorislaan en de Herkkantstraat. 

 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.

 

Meer info: http://www.wegenenverkeer.be/herk-de-stad