Overslaan en naar de inhoud gaan

N2 Herk-de-Stad - Heraanleg kruispunt Steenweg in Berbroek start vrijdag 1 oktober

N2 Herk-de-Stad - Heraanleg kruispunt Steenweg in Berbroek start vrijdag 1 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vrijdag 1 oktober met de vernieuwing van het kruispunt van de Steenweg (N2) met de Kapelstraat en de Bosstraat in Berbroek, Herk-de-Stad. Er komen onder meer vrijliggende fietspaden en verkeerslichten. Zo wil AWV er de woon- en schoolomgeving veiliger maken. Tijdens de werken rijdt verkeer op de gewestweg over versmalde rijstroken. De zijstraten zijn afgesloten voor de volledige duur van de vernieuwing, tot in het voorjaar 2022.

Het kruispunt van de Steenweg met de Bosstraat en de Kapelstraat is belangrijk voor de ontsluiting van deelgemeente Berbroek. De verkeersafwikkeling verloopt er vandaag echter moeizaam, voor verkeer van de Steenweg richting de zijstraten maar ook tussen de Kapelstraat en de Bosstraat zelf. De in de Kapelstraat gelegen Basisschool Sint-Jan zorgt voor bovendien voor extra verkeer, vaak te voet of met de fiets.



AWV wil daarom het kruispunt volledig vernieuwen om de woon- en schoolomgeving van Berbroek vlotter en veiliger bereikbaar te maken. Het kruispunt wordt uitgerust met vrijliggende fietspaden en oversteekpunten via een middeneiland. Er komen ook verkeerslichten waardoor fietsers en voetgangers binnen een lichtenregeling kunnen oversteken. De afslagstroken richting de zijstraten worden langer en ook duidelijker dankzij een groene middengeleider. Samen met De Lijn maken we bovendien de bushaltes toegankelijker. De bus zal straks stoppen langs de rijweg, in een bushaven. 



Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, versmalde rijstroken Steenweg

In augustus en september vonden er voorbereidende nutswerken plaats. Vanaf vrijdag 1 oktober start AWV met de gefaseerde vernieuwing van het kruispunt. In een 1ste fase wordt tot eind dit jaar gewerkt aan de kant van de Bosstraat. Volgend jaar volgt de Kapelstraat. In het voorjaar van 2022 zou de volledige herinrichting klaar moeten zijn. 



Voor de veiligheid van zowel weggebruikers als wegenwerkers nemen we enkele minderhinder-maatregelen:

  • Gemotoriseerd verkeer op de Steenweg tussen Herk-de-Stad en Hasselt blijft steeds mogelijk. Ter hoogte van het kruispunt rijdt het via versmalde rijstroken. 

     
  • De Bosstraat en de Kapelstraat zijn afgesloten ter hoogte van de Steenweg, voor de volledige duur van de werken. De straten zijn bereikbaar via de Sint-Jorislaan of de Herkkantstraat. 

     
  • Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding rond de werfzone, via de achterliggende wegen Grotestraat en Molenstraat. 

     
  • De bushaltes op het kruispunt zijn niet bereikbaar. Er komen tijdelijke bushaltes verderop de Steenweg, buiten de werfzone. Busverkeer blijft daardoor gewoon mogelijk. 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.

HERAANLEG KRUISPUNT STEENWEG IN BERBROEK START VRIJDAG: VERSMALDE RIJSTROKEN, ZIJSTRATEN AFGESLOTEN