Overslaan en naar de inhoud gaan

N1: Brusselsesteenweg in Zemst afgesloten

N1: Brusselsesteenweg in Zemst afgesloten

Sinds dit voorjaar werkt Wegen en Verkeer aan de renovatie van de brug van de Brusselsesteenweg (N1) over de Zemstsesteenweg in Zemst. De boven- en onderkant van de brug werden volledig vernieuwd en er kwamen nieuwe fietspaden. Als laatste stap van de werken leggen we in het weekend van 3 tot 5 juli een nieuwe asfaltlaag aan op de brug. Omwille van de werken wordt de Brusselsesteenweg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de op- en afritten van de E19.

Meer informatie over de werken leest u op www.wegenenverkeer.be/zemst 

Renovatie brug over Zemstsesteenweg afgerond

De gemeente Zemst legde in 2019 vrijliggende fietspaden aan langs de Brusselsesteenweg. In het kader van die werken renoveerde Wegen en Verkeer in 2020 de volledige onder-, en bovenkant van de brug waar de Brusselsesteenweg over de Zemstsesteenweg loopt. De onderkant werd gesaneerd en hersteld. Bovenop werden de fietspaden heraangelegd. Als laatste stap van de werken legt Wegen en Verkeer nu een nieuwe asfaltlaag aan, tussen het kruispunt met de Heidelaan en de toegangsweg naar ‘Shopping Mechelen-Zemst’. 

 
Werfzone afgesloten van vrijdagavond 20u00 tot maandagochtend 6u00

Vrijdagavond verwijdert een aannemer eerst de asfaltlaag in de volledige werfzone. Daarna wordt de nieuwe asfaltlaag aangelegd. Zodra die gedroogd is, kan de weg opnieuw worden opengesteld. Tijdens het aanleggen van de nieuwe asfaltlaag moet de werfzone worden afgesloten voor doorgaand verkeer. In beide richtingen wordt het verkeer omgeleid via de E19, via de op- en afrittencomplexen van Zemst (nr. 11) en Mechelen-Zuid (nr. 10). De weg wordt afgesloten vanaf vrijdagavond 20u00. Ten laatste op maandagochtend om 6u00 ‘s morgens wordt de Brusselsesteenweg opnieuw opengesteld. De toegangsweg naar het shoppingcentrum ‘Shopping Mechelen-Zuid’ blijft wel altijd toegankelijk.