Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer verkeersveiligheid op weg naar school aan kruispunt Leuvensesteenweg met Léon Soetemanslaan in Tervuren

Meer verkeersveiligheid op weg naar school aan kruispunt Leuvensesteenweg met Léon Soetemanslaan in Tervuren

Verleggen en beveiligen van fiets- en voetgangersoversteek kant centrum Tervuren

De fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Leuvensesteenweg wordt wat verder van het kruispunt verlegd en krijgt voor en na de nieuwe markeringen een klein middeneiland met signalisatie. Zo wordt de situatie voor iedereen deze drukke schoolroute verkeersveiliger. De auto’s op de Leuvensesteenweg die een linksafslaande beweging richting Léon Soetemanslaan willen maken, komen in de huidige situatie in conflict met fietsers en voetgangers. Het verkeer zal zich nu na de oversteek in het midden kunnen opstellen om de Léon Soetemanslaan linksaf in te slaan. Fietsers en voetgangers kunnen dankzij het middeneiland ook in twee keer oversteken.

 

Drie straten niet toegankelijk vanop de Leuvensesteenweg en Arthur Van Dycklaan tijdelijk dubbelrichting

Wegen en Verkeer verwacht aanzienlijke hinder, doordat de aannemer beide zijstraten Léon Soetemansstraat en Jozef Ceuppenslaan afsluit tijdens de volledige duur van de werken. Ook omwonenden van de Gordaallaan zullen de aangegeven omleidingen voor lokaal verkeer en fietsverkeer moeten volgen. Voor bewoners uit de achterliggende straten wordt de Arthur Van Dycklaan tijdens de werken tijdelijk dubbelrichting gemaakt.

Dit is noodzakelijk zodat de aannemer veilig kan werken, hij het nodige materiaal tijdens de werken kan stockeren en de werken vlot kunnen uitgevoerd worden.