Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer comfortabele fietspaden langs de Staatsbaan en de Steenweg in Neerharen en Rekem

Meer comfortabele fietspaden langs de Staatsbaan en de Steenweg in Neerharen en Rekem

In Lanaken vernieuwt en verbreedt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf maandag 27 juni de fietspaden aan beide kanten van de Staatsbaan in Neerharen en de Steenweg in Rekem. Het gaat om een stuk van zo’n 400 meter, vanaf het einde van de bebouwde kom in Neerharen tot aan het winkelcentrum in Rekem, aansluitend op de zone die enkele jaren geleden vernieuwd werd bij de bouw van de rotonde. De vernieuwing duurt 2 weken.

Dit jaar vernieuwen we op verschillende plaatsen in Limburg de fietspaden langs gewestwegen. Dat moet het fietscomfort op onze Limburgse fietspaden verbeteren. We maken daarbij een duidelijke keuze voor asfalt als beste ondergrond. We werken hindernissen en obstakels weg en waar mogelijk verbreden we de fietspaden. In Limburg realiseren we dit jaar een dertigtal fietsprojecten.

Bredere en vlakke fietspaden 

Op de Staatsbaan (N78) in Neerharen en verder op de Steenweg in Rekem gaat AWV de fietspaden aan beide zijden van de weg verbreden tot 2 meter. AWV gaat ook de betonnen boordsteen aan de buitenkant van het fietspad vernieuwen. Daardoor krijgen de fietspaden een beter horizontaal vlak, zonder oneffenheden.

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, verkeer over één rijstrook

De werken starten op 27 juni en zullen 2 weken duren. De aannemer werkt aan beide zijden tegelijk om de termijn zo kort mogelijk te houden. 

Het fietspad is volledig onderbroken. Voor fietsers is in 2 richtingen een omleiding voorzien via de Heirbaan. De rechterrijstrook wordt ingenomen als werfzone. Gemotoriseerd verkeer kan over de linkerrijstrook. 

Overdag tijdens de werkuren zijn opritten van percelen doorgaans niet toegankelijk. Ook tijdens het plaatsen en uitharden van de betonnen boord zijn de inritten gedurende een periode niet toegankelijk. Wie zijn wagen nodig heeft, parkeert die buiten de werfzone. De aannemer doet er alles aan om de inritten van handelszaken maximaal bereikbaar te houden met rijplaten.    

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig.