Overslaan en naar de inhoud gaan

Markeringswerken voor verlenging afrit Oelegem op E34 richting Turnhout uitgesteld tot 21 april

Markeringswerken voor verlenging afrit Oelegem op E34 richting Turnhout uitgesteld tot 21 april

Op de E34 in de richting van Turnhout, ter hoogte van afrit 19 Oelegem, vertoont één van de brugvoegen schade. Om de druk van het verkeer op de beschadiging te verminderen, plande het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf 12 april een verlenging van de afrit. Op die manier rijdt er geen verkeer meer over de beschadigde zone. Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn de markeringswerken uitgesteld. Volgens de nieuwe planning zullen ze plaatsvinden in de nacht van 21 op 22 april. 

Vier brugvoegen op de E34, ter hoogte van afrit Oelegem, zijn aan vernieuwing toe. Eén van de voegen richting Turnhout vertoont schade aan de bovenzijde. De installatie van de vier nieuwe voegprofielen staat op de planning voor het najaar van 2023. Tot dan ontlast AWV de beschadigde voeg door de afrit te verlengen. Op die manier passeert er geen doorgaand verkeer meer over de beschadiging. Om de veiligheid te garanderen, heeft de aannemer eerst de vangrails vernieuwd over een afstand van 150 meter. Volgende week plaatst hij bakens en brengt hij wegmarkeringen aan die de verlengde afrit duidelijk maken.

Timing en impact van de werken

Door de slechte weersomstandigheden zijn de markeringswerken niet uitgevoerd tijdens de nacht van 12 op 13 april. De aannemer zal deze uitvoeren tijdens de nacht van 21 op 22 april,  tussen 21.00 en 05.00 uur.

De pechstrook en de rechterrijstrook richting Turnhout worden ingenomen. Het verkeer passeert over de linkerrijstrook. Afrit Oelegem wordt ook afgesloten en er geldt een omleiding via complex Zoersel.

Goed om te weten

Markeringswerken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. Meer informatie over de volledige vernieuwing van de brugvoegen volgt op de pagina www.wegenenverkeer.be/ranst van zodra de planning gekend is.