Overslaan en naar de inhoud gaan

Luitenant Lippenslaan (N184) vier nachten afgesloten voor vernieuwing wegdek

Luitenant Lippenslaan (N184) vier nachten afgesloten voor vernieuwing wegdek

Eerder dit jaar voerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grondige vernieuwingswerken uit op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan (N184) met de Dr. Van de Perrelei in Borgerhout. In navolging van deze werken vernieuwt AWV nu ook het wegdek van de Luitenant Lippenslaan tussen de afrit Borgerhout van de Antwerpse ring (R1) en het kruispunt met de Dr. Van de Perrelei. De werken worden ’s nachts uitgevoerd van maandag 24 tot vrijdag 28 oktober 2022. Tijdens deze nachten is de Luitenant Lippenslaan in beide richtingen afgesloten.

De rijweg van de Luitenant Lippenslaan is aan een onderhoudsbeurt toe en krijgt in beide richtingen een nieuwe laag asfalt. De werken vinden plaats tussen de afrit Borgerhout (richting Nederland) en het kruispunt met de Dr. Van de Perrelei.

Luitenant Lippenslaan vier nachten dicht

Om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken ’s nachts uitgevoerd. De werken beginnen vanaf maandag 24 oktober en duren tot vrijdag 28 oktober. AWV werkt telkens tussen 20.00 uur en 06.00 uur.

Tijdens de nachtelijke werken is de Luitenant Lippenslaan in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer volgt een omleiding via de Noordersingel (R10) en de Stenenbrug (N116). Het op- en afrittencomplex Borgerhout (3) blijft volledig open, maar ’s nachts is aan- en afrijden enkel mogelijk langs de kant van de Noordersingel.

Overdag (06.00 tot 20.00 uur) is de Luitenant Lippenslaan in beide richtingen open. Na de eerste nacht rijdt het verkeer in de werfzone over de onderlaag en geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 30 km/u.

Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder, zij kunnen steeds gebruik blijven maken van de fiets- en voetpaden op de Luitenant Lippenslaan.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.