Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale herstellingen Diestersteenweg (N773) in Maaseik

Lokale herstellingen Diestersteenweg (N773) in Maaseik

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal begin juli het wegdek van de Diestersteenweg in Maaseik,  tussen de kruispunten met de Gremelsloweg en de Kinrooierdijk, op een aantal locaties vernieuwen. De toplaag zal over een afstand van 2 km op een 15-tal locaties plaatselijk worden hersteld. De werfzone is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de werken. Er geldt een lokale omleiding.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het wegdek lokaal affrezen en het vervolgens in asfalt vernieuwen. In een latere fase zullen de nieuwe markeringen aangebracht worden. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien op dinsdag 5 en woensdag 6 juli 2022 en dit telkens tussen 07.00 uur en 18.00 uur.

 

Minderhinder-maatregelen: lokale omleiding voor doorgaand verkeer

In samenwerking met het stadsbestuur heeft het agentschap een aantal maatregelen uitgewerkt om de hinder zo sterk mogelijk te beperken. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone blijven rijden. Deze zone blijft ook toegankelijk voor buurtbewoners. De werfzone zal tijdens de werken worden afgesloten voor gemotoriseerd doorgaand verkeer. Voor deze weggebruikers zal een omleiding gelden. De dienstverlening van De Lijn blijft ook normaal verlopen.