Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal verkeer kan Natiënlaan linksaf of oversteken aan Hoornstraat

Lokaal verkeer kan Natiënlaan linksaf of oversteken aan Hoornstraat

Vanaf 30 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer voorbereidende werken uit op de Natiënlaan (N49) in Damme. Eerder berichtte Wegen en Verkeer dat lokaal verkeer vanuit de Hoornstraat enkel rechtsaf de Natiënlaan kon oprijden, maar dat is niet het geval. Verkeer vanuit de Hoornstraat, aan beide zijden van de Natiënlaan, kan linksaf de Natiënlaan oprijden of de weg oversteken.

Voorbereidende werken vanaf 30 november 

Vanaf donderdag 30 november voert Wegen en Verkeer voorbereidende werken uit op de Natiënlaan in Damme: er worden doorsteken in de middenberm aangelegd. Die werken duren, als alles vlot verloopt, tot en met vrijdag 22 december.

Lokaal verkeer van en naar Hoornstraat wel mogelijk

Eerder werd er meegedeeld dat lokaal verkeer uit de Hoornstraat, Tramweg en Waterpolder verplicht rechtsaf moeten rijden op de Natiënlaan. Dat klopt niet: enkel verkeer vanuit Waterpolder en Tramweg rijdt verplicht rechtsaf, de Natiënlaan op.

Verkeer vanuit de Hoornstraat, aan beide zijden, kan de Natiënlaan oversteken naar het andere deel van de Hoornstraat of kan links de Natiënlaan oprijden. Voor het verkeer op de Natiënlaan blijft de hinder zoals eerder aangekondigd. Er is 1 versmalde rijstrook beschikbaar per rijrichting (zowel richting Knokke als richting Antwerpen) en er geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Geen werken tijdens kerstperiode

De werken zijn volgens de huidige planning achter de rug op vrijdag 22 december, net voor de kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie zal er geen hinder zijn voor het verkeer op en rond de Natiënlaan: er blijven 2 rijstroken beschikbaar, zowel richting Knokke als richting Antwerpen. 

Natiënlaan wordt volwaardige snelweg

In januari start dan de ombouw van de Natiënlaan zelf. Zo kan het verkeer er in de toekomst 120 km/u rijden. Daarnaast worden ook de lokale wegen, rondom de Natiënlaan, aangepast. De parallelweg tussen de Lapscheurestraat en de Hoornstraat wordt doorgetrokken tot aan het Leopoldkanaal. Aan Waterpolder komt er een tunnel voor auto- en fietsverkeer en aan Verloren Kreek komt een ecopassage onder de Natiënlaan door.

Vanaf 8 januari wordt dus volop gestart met werken op de Natiënlaan. Vanaf dan wordt de toegang naar de Damweg, Hoornstraat, Tramweg en Waterpolder vanop de Natiënlaan afgesloten. Lokaal verkeer volgt dan een omleiding.

Meer weten? Surf naar wegenenverkeer.be/N49_Hoornstraat.