Overslaan en naar de inhoud gaan

Linksafbeweging Atomiumlaan naar A12 mogelijk vanaf 4 september

Linksafbeweging Atomiumlaan naar A12 mogelijk vanaf 4 september

Dit weekend worden de aanpassingswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in augustus uitvoerde aan het kruispunt van de A12/Boomsesteenweg (N177) met de Atomiumlaan in Wilrijk volledig afgerond. Voortaan wordt het voor verkeer vanuit de Atomiumlaan mogelijk om linksaf te slaan naar de A12. Op zondag 4 september wordt de nieuwe verkeerslichtenregeling ingeladen die deze verkeersbeweging mogelijk maakt. Dat zal gepaard gaan met lokale verkeershinder omdat de verkeerslichten op het kruispunt hiervoor tijdelijk uitgeschakeld moeten worden.

In augustus voerde het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de A12 en de Boomsesteenweg (N177) ter hoogte van het kruispunt met de Atomiumlaan. Naast een vernieuwing van het wegdek werden er ook aanpassingen uitgevoerd aan de inrichting van het kruispunt. In de nieuwe situatie zal verkeer komende uit de Atomiumlaan linksaf kunnen slaan om de A12 te nemen richting Brussel. De ingreep zal zorgen voor een betere spreiding van verkeer vanuit de zijstraten Atomiumlaan en Kontichsesteenweg naar de A12/Boomsesteenweg.

Lokale hinder aan kruispunt Atomiumlaan
Aanstaande zondag 4 september, van 07.00 uur tot 18.00 uur, wordt er nog gewerkt aan het kruispunt met de Atomiumlaan om de nieuwe verkeerslichtenregeling te programmeren in de regelkasten van de verkeerslichten. Tijdens deze werken worden de verkeerslichten op het kruispunt uitgeschakeld, in beide richtingen op de A12 voor beide rijstroken en in beide richtingen op de N177 voor één rijstrook. Concreet betekent dit dat het autoverkeer de A12/N177 niet kan dwarsen. Verkeer op de N177 richting Boom kan eveneens geen terugkeerbeweging maken naar de A12/N177 richting Antwerpen. Fietsers en voetgangers kunnen wel te allen tijde het kruispunt oversteken. Het verkeer dat via de Terbekehofdreef de A12 wil bereiken, volgt een omleiding via het kruispunt met de Kontichsesteenweg. Het verkeer van de Atomiumlaan naar de A12 kan steeds rechts afslaan, zoals vandaag het geval is.