Overslaan en naar de inhoud gaan

Linksaf geschrapt aan afrit Wemmel buitenring (R0) voor meer verkeersveiligheid

Linksaf geschrapt aan afrit Wemmel buitenring (R0) voor meer verkeersveiligheid

Vanaf eind augustus zullen automobilisten de afrit van de buitenring in Wemmel (nr. 8) aan de Limburg Stirumlaan niet meer kunnen gebruiken om richting Brussel te rijden. Als je daar de buitenring verlaat, zal je enkel nog rechts kunnen afslaan, richting Wemmel. Wegen en Verkeer raadt bestuurders aan om voortaan afrit 7a Romeinse Steenweg te gebruiken.  Het schrappen van de rijstrook gebeurt in de laatste week van van 26 tot 30 augustus. Verkeer kan tijdens het aanbrengen van de markeringen blijven doorrijden over één rijstrook.

Ongevallen

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de ring, heeft beslist om de inrichting aan te passen in samenspraak met de lokale politie, de gemeente Wemmel en Brussel Mobiliteit. De afgelopen jaren gebeurden er regelmatig ongevallen op dit kruispunt waarbij telkens voertuigen betrokken waren die hier de ring verlieten om Brussel binnen te rijden via de Houba De Strooperlaan. Vaak lag ook het misbruik van de afrit en oprit aan de basis van deze ongevallen, omdat er bij file op de buitenring gebruik werd gemaakt van deze oversteek.

Vlottere avondspits

Door deze verandering van de verkeerssituatie zullen de vele bestuurders die van de Houba de Strooperlaan komen om hier de buitenring te nemen in de avondspits, ook iets vlotter kunnen rijden.  

Linkse afslag fysiek afgezet

Naast extra markeringen zullen er gele veiligheidsbakens geplaatst worden om de linkse afslag onmogelijk te maken.  Bekijk de aanpassingen op het schema hieronder.

Nieuwe situatie in beeld

> Bekijk de webpagina