Overslaan en naar de inhoud gaan

Liften Sint-Annatunnel opnieuw operationeel na vernieuwing liftkabels

Liften Sint-Annatunnel opnieuw operationeel na vernieuwing liftkabels

De liften van de Sint-Annatunnel in Antwerpen kunnen vanaf morgen, na een laatste keuring, opnieuw in gebruik genomen worden. De lift op linkeroever was al sinds medio maart buiten dienst wegens ernstige slijtage van de liftkabels. De maatregelen die er momenteel gelden in het kader van de coronacrisis blijven wel van kracht. Dat betekent dat de liften doorheen de dag (tussen 10u en 19u) gesloten blijven en gebruikers aangewezen zijn op de roltrappen.

Gloednieuwe liftkabels
De lift van de Sint-Annatunnel op linkeroever moest in maart uit voorzorg buiten dienst worden genomen nadat bij een inspectie ernstige slijtage van de liftkabels werd vastgesteld. Na verder onderzoek stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een aannemer aan om de liftkabels volledig te vernieuwen. Die klus werd deze maand uitgevoerd. Omdat de kabels van de lift op rechteroever dezelfde leeftijd hadden, werden ze ineens ook mee vervangen. Als morgen de noodzakelijke veiligheidskeuring vlot verloopt, kunnen de liften opnieuw in dienst genomen worden.

Coronamaatregelen blijven van kracht
In het kader van de coronacrisis nam het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal maatregelen in de Sint-Annatunnel. Eén daarvan is dat de liften zowel op weekdagen als tijdens de weekends buiten gebruik worden gesteld tussen 10u ’s ochtends en 19u ’s avonds om lange wachtrijen aan de liften te vermijden. Zowel deze als de andere tijdelijke maatregelen blijven voorlopig van kracht om de social distancing-richtlijnen te kunnen opvolgen. Het aantal gebruikers van de tunnel blijft immers veel hoger dan normaal. Het agentschap volgt de passage in de tunnel nauwgezet op en stuurt de maatregelen bij wanneer nodig.