Overslaan en naar de inhoud gaan

Liften Sint-Annatunnel op beide oevers tijdelijk buiten gebruik

Liften Sint-Annatunnel op beide oevers tijdelijk buiten gebruik

Door een mechanisch defect aan de deuren zullen de liften van de Sint-Annatunnel op zowel linker- als rechteroever enkele weken buiten dienst zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start deze zomer nog met een grondige totaalrenovatie van de liften en grijpt deze defecten aan om alvast dit onderdeel van de liften meteen duurzaam te herstellen in het kader van de totaalrenovatie die later dit jaar van start zal gaan.

Mechanisch defect aan de liftdeuren
De liften van de Sint-Annatunnel kampen met een mechanisch defect aan de deuren op zowel linker- als rechteroever. Een veilig gebruik van de liften kan hierdoor niet meer gegarandeerd worden. Er werd dan ook besloten om de liften helemaal buiten werking te stellen en onmiddellijk het mechanisch defect duurzaam te herstellen in het kader van de totaalrenovatie die later dit jaar gepland staat, in plaats van een noodherstelling uit te voeren. AWV doet er alles aan om de liften zo snel mogelijk terug in gebruik te nemen. De roltrappen blijven 24/24u beschikbaar.

Totaalrenovatie van de liften

Om de storingen en defecten aan de liften van de Sint-Annatunnel grondig en duurzaam aan te pakken, bereidt het Agentschap Wegen en Verkeer een omvangrijk renovatieproject voor. Zo zullen de liften volledig gerestaureerd worden, met behoud van het  authentieke karakter van de installatie, maar met een frisse uitstraling aangepast aan de moderne noden. Aangezien er tijdens de twee voorgaande jaren geen geschikte aannemer gevonden werd omwille van de omvang, complexiteit en specificiteit van de opdracht, zal het agentschap de coördinatie van de werken nu zelf op zich nemen. Verder zal er een uitsplitsing gemaakt worden van de verschillende opdrachten die in de markt gezet zullen worden, om de kans op het vinden van een geschikte aannemer te vergroten. 

Start in zomer 2021
De effectieve totaalrenovatie zal van start gaan in de zomer van 2021. Tot dan zullen er sporadisch voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden die beperkte hinder kunnen veroorzaken voor de liftgebruikers. De duurzame herstelling die het agentschap nu zal uitvoeren aan de liftdeuren, vormt hier een uitzondering op.

Van zodra het agentschap zicht heeft op een concrete planning en duidelijke hinderperiodes, zal dit breed gecommuniceerd worden.

Blijf op de hoogte

Alle informatie over de vernieuwing van de liften en de voorafgaande onderhoudswerken is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/antwerpen of via de app ‘fietsverbindingen Schelde’