Overslaan en naar de inhoud gaan

Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver vijf dagen onderbroken voor nieuw wegdek

Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver vijf dagen onderbroken voor nieuw wegdek

De vernieuwingswerken op de Liersesteenweg (N14) in Sint-Katelijne-Waver ter hoogte van het kruispunt met de Albertstraat en Hogevelden naderen hun voltooiing. Van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december voert de aannemer er de laatste werken uit. Het asfalt van het wegdek wordt dan vernieuwd. De Liersesteenweg is tijdens deze werken onderbroken in beide richtingen. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding. Onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden zijn de werken na vrijdag 1 december volledig klaar. 

In augustus startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de werken voor de heraanleg van de Liersesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Albertstraat en Hogevelden. “Om de verkeersveiligheid te verhogen, kwamen er veilige oversteekplaatsen op alle takken van het kruispunt. De verkeerslichtenregeling van het kruispunt is volledig conflictvrij gemaakt zodat gemotoriseerd verkeer en actieve weggebruikers altijd apart groen hebben”, duidt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Met de invoering van het vierkant groen-principe krijgen fietsers en voetgangers uit de verschillende richtingen telkens tegelijk groen licht om over te steken. Bredere fietspaden in asfalt en beter toegankelijke bushaltes langs de Liersesteenweg verbeteren het comfort voor fietsers en busreizigers.”

Liersesteenweg afgesloten voor asfaltering

Als laatste stap krijgt de Liersesteenweg nog een nieuw wegdek. Deze werken zijn gepland van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december. De Liersesteenweg is tijdens deze vijf dagen volledig afgesloten vanaf huisnummer 150 tot en met 231. Fietsers en voetgangers kunnen steeds passeren. Gemotoriseerd verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de R6, de Antwerpsesteenweg/Koning Albertstraat (N1) en de Lange Zandstraat. De zijstraten Albertstraat, Hogevelden en Schouwvelden die in de werfzone liggen, lopen dood op de Liersesteenweg. Als het weer meezit, zijn de werken na vrijdag 1 december volledig klaar en is er geen hinder meer voor het verkeer. 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/sint-katelijne-waver.