Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichtengeregeld kruispunt voor Koolmijnlaan x P. Amideuslaan in Heusden-Zolder

Lichtengeregeld kruispunt voor Koolmijnlaan x P. Amideuslaan in Heusden-Zolder

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in de herfstvakantie met de installatie van slimme verkeerslichten op het kruispunt Koolmijnlaan x Pater Amideuslaan in Heusden-Zolder. De nieuwe verkeersregelinstallatie zal de veiligheid van actieve weggebruikers in de nabijheid van de school, het ziekenhuis en sportcentrum verhogen. De werken verlopen in verschillende fases en duren tot eind november.

Veilige oversteekbewegingen met verkeerslichten

Op de 3 takken van het kruispunt komen verkeerslichten. Die zullen de rijbewegingen van alle weggebruikers faciliteren en de verkeersdoorstroming tijdens de spitsuren verbeteren. 

De lichten bieden actieve weggebruikers de mogelijkheid om de Koolmijnlaan veilig in één beweging over te steken. Ze zorgen er ook voor dat voertuigen komende uit de Pater Amideuslaan niet langer tot aan het fietspad dienen te rijden om zicht te krijgen op het verkeer op de Koolmijnlaan. Zo blijft de fietsinfrastructuur vrij van gemotoriseerde voertuigen. Die aanpassingen zijn noodzakelijk om het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers op deze locatie te voorkomen. 

Er zullen voorbereidende grond- en kabelwerken uitgevoerd worden en er komen detectielussen in het wegdek voor een optimale verkeersafwikkeling. Na de infrastructurele werkzaamheden volgen nieuwe markeringen. 

Minderhinder-maatregelen: fietsomleiding, verkeer Koolmijnlaan mogelijk

De werken gebeuren grotendeels aan de kant van de weg. Verkeer op de Koolmijnlaan blijft in beide richtingen mogelijk. Bij de plaatsing van verlichtingspalen zal de verkeersregeling kortstondig door de lokale politie en tijdelijke verkeerslichten geregeld worden. Fietsers volgen een lokale omleidingsroute. 

Alle informatie over dit project