Overslaan en naar de inhoud gaan

Leonardtunnel opengesteld, vanaf 30 mei hinder door onderhoudswerken Vierarmenkruispunt

Leonardtunnel opengesteld, vanaf 30 mei hinder door onderhoudswerken Vierarmenkruispunt

De Leonardtunnel is op zondag om 17u opengesteld voor het verkeer nadat een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoud uitvoerde aan de hoogspanning van de tunnel. Wegen en Verkeer had ‘buffertijd’ voorzien in de nacht van zondag op maandag en op Pinkstermaandag, voor het geval de werken langer zouden duren. Maar de aannemer heeft de werken op zondagavond beëindigd, dus hij heeft die buffertijd niet nodig. Let op: op 30 mei starten op het Vierarmenkruispunt onderhoudswerken die ook met belangrijke hinder gepaard zullen gaan. Die werken zullen duren tot en met 12 juni. 

Hoogspanningskabel 

De werken aan de stroomtoevoer maken deel uit van de renovatie van de Leonardtunnel. Op 28 mei verplaatste de aannemer de hoogspanningskabel die momenteel in een kabelgoot langs de rijweg van de tunnel ligt. In afwachting van een nieuwe kabelgoot wordt de kabel tijdelijk opgehangen. In een volgende fase wordt deze dan in de nieuwe kabelgoot geplaatst.

Van 30 mei t.e.m. 12 juni ernstige hinder op Vierarmenkruispunt door onderhoudswerken

Twee dagen na de kabelwerken aan de Leonardtunnel, op dinsdag 30 mei, start het Agentschap Wegen en Verkeer met onderhoudswerken op het Vierarmenkruispunt in Tervuren. De werken worden in drie fasen uitgevoerd, zodat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt. Toch moeten weggebruikers - vooral dan automobilisten die de Tervurenlaan gebruiken om richting Brussel of richting Tervuren te rijden - rekening houden met ernstige hinder tijdens de werken.

E-mail voor ondernemers en brieven voor omwonenden

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een brede communicatie opgezet, zodat iedereen op de hoogte is van de werken. Ondernemers uit de brede omgeving kregen een e-mail met praktische informatie voor hun klanten, personeel en leveranciers. De omwonenden die in de straten wonen waar er omleidingen passeren, kregen een brief op de bus.