Overslaan en naar de inhoud gaan

Leonardtunnel 7-10 augustus deels afgesloten, verkeer buitenring omgeleid

Leonardtunnel 7-10 augustus deels afgesloten, verkeer buitenring omgeleid

In het weekend van 7 augustus tot en met 10 augustus (vanaf vrijdagavond tot maandagochtend) vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer delen van de hoogspanningsinstallatie in de Leonardtunnel. Om deze werken veilig te kunnen uitvoeren, moet de tunnelkoker op de Brusselse buitenring gedurende een volledig weekend worden afgesloten. Verkeer komende van Waterloo richting Zaventem moet omrijden via het op- en afrittencomplex Hoeilaart / Jezus-Eik (nr. 2) van de E411. Weggebruikers houden best rekening met hinder met name rond het op- en afrittencomplex Jezus-Eik / Hoeilaart.
 

Voor een omleidingsplan, updates i.v.m. de planning: wegenenverkeer.be/leonardtunnel-onderhoud

Nieuwe hoogspanningsinstallatie

Het Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig met het systematisch renoveren van de Leonardtunnel. Onder meer de hoogspanningsinstallatie van de tunnel wordt volledig vernieuwd. In het kader daarvan zullen dit weekend de transformatoren en de hoogspanningskabel die de stroom naar de tunnel voert, vervangen worden. 

Terwijl de afgelopen weken een groot deel van de vernieuwing van de hoogspanningsinstallatie gebeurd is zonder veel hinder voor de weggebruikers, is het voor dit luik van de werken noodzakelijk dat de tunnel wordt afgesloten. De hoogspanningskabel bevindt zich immers in een kabelgoot langs de rijweg van de tunnelkoker op de buitenring. Om deze vervanging veilig en vlot te kunnen uitvoeren, moet de volledige rijweg ingenomen worden. 

Verkeershinder in Jezus-Eik

Vanaf vrijdagavond 7 augustus om 21u tot maandagochtend 10 augustus om 5u wordt de tunnelkoker van de buitenring (niveau -2) richting Zaventem volledig afgesloten. Verkeer op de Brusselse ring dat richting Zaventem rijdt, wordt de E411 richting Namen opgestuurd en moet keren over de brug van Jezus-Eik. Daardoor zal er in de buurt van het op- en afrittencomplex, zowel op de snelweg als op de aansluitende wegen zoals de Kersenbomenlaan, de Brusselsesteenweg (N4) en de Welriekende Dreef, tijdens het weekend af en toe hinder zijn. Wanneer er file staat aan de afrit van Jezus-Eik / Hoeilaart, kunnen automobilisten ook doorrijden naar het volgende op- en afrittencomplex (nr. 3, Overijse / Terhulpen). Voor het verkeer op de Brusselse ring dat richting Waterloo rijdt, is er geen hinder.