Overslaan en naar de inhoud gaan

Langere linksafslagstrook Diestsesteenweg (N2) naar Ursulinenstraat aan Daelemveld in Herk-de-Stad

Langere linksafslagstrook Diestsesteenweg (N2) naar Ursulinenstraat aan Daelemveld in Herk-de-Stad

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal volgende week gedurende twee dagen in Herk-de-Stad de linksafslagstrook van de Diestsesteenweg (N2) naar de Ursulinenstraat verlengen. De afslagstrook wordt bijna dubbel zo lang. “Dat moet de doorstroming en de veiligheid verbeteren, vooral op piekmomenten tijdens de schooluren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Deze werken kaderen binnen MIA – Mobiliteit Innovatief Aanpakken. Hier willen we werken aan meer verkeersveiligheid op een snelle en efficiënte manier, samen met een aannemer die op het terrein meedenkt en oplossingen aanreikt.” De werken gebeuren buiten de spits, met beperkte hinder voor het verkeer. 

De werken in Herk-de-Stad zijn het startschot van Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters bezoekt woensdag 10 november de werf. 
 
Meer info over MIA op www.vlaanderen.be/mia

Langere afslagstrook voor betere doorstroming
Ter hoogte van het Daelemveld in Herk-de-Stad zal AWV de linksafslagstrook van de Diestsesteenweg (N2) naar de Ursulinenstraat verlengen. De bestaande afslagstagstrook is ongeveer 80 meter lang en zal in afstand ruim verdubbelen. De aanpassing gebeurt door het aanbrengen van nieuwe markeringen. De rijweg zelf wordt niet vernieuwd.
 
De ingreep is nodig om de verkeersafwikkeling en veiligheid op het kruispunt te verbeteren. Vandaag ontstaan er op de afslagstrook op piekmomenten, vooral tijdens de schooluren, lange wachtrijen van verkeer komende van Hasselt. Auto’s moeten soms aanschuiven op het verdrijvingsvak, tot zelfs op het middenvak in de andere rijrichting. Met deze beperkte maar slimme ingreep wil AWV de situatie aanzienlijk verbeteren. 

Minderhinder-maatregelen: snelheidsverlaging aan werfzone
De werken worden uitgevoerd op maandag 8 en dinsdag 9 november 2021. Er wordt overdag gewerkt, buiten de spits. 
 
De hinder voor het verkeer is beperkt. Gemotoriseerd verkeer op de N2 blijft in beide richtingen mogelijk, maar rijdt ter hoogte van de werfzone aan verlaagde snelheid. Fietsers ondervinden geen hinder. 

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.