Overslaan en naar de inhoud gaan

Langere afslagstroken op de Expressweg naar Vlieg- en Langveldstraat

Langere afslagstroken op de Expressweg naar Vlieg- en Langveldstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verlengt vanaf maandag 27 juni de afslagstroken naar de Vlieg- en Langveldstraat op de Expressweg (N80). De aanpassing kadert binnen programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen 2 weken duren.
 
Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil het Agentschap Wegen en Verkeer versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia.

Langere afslagstroken 

Door de afslagstroken op de Expressweg (N80) naar de Vlieg- en Langveldstraat te verlengen, hebben automobilisten een langere voorsorteerstrook om veilig rechtsaf te slaan. 

Minderhinder-maatregelen voor alle weggebruikers

De werken starten op 27 juni en zullen 2 weken duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. De afritten zijn tijdens de werken volledig afgesloten. Daarvoor is een omleiding voorzien. De opritten naar de N80 vanaf de Vlieg- en Langveldstraat blijven wél beschikbaar.   

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.