Overslaan en naar de inhoud gaan

Langensteenweg en Reedijk krijgen nieuwe laag asfalt op 30 mei

Langensteenweg en Reedijk krijgen nieuwe laag asfalt op 30 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt op donderdag 30 mei een nieuwe laag asfalt op de Langensteenweg (N211) en de Reedijk in Merchtem. Tijdens de werken volgt het verkeer dezelfde omleiding als op marktdagen. Bovendien geldt een parkeerverbod in de werfzone.

250 meter nieuw asfalt

De rijweg van de Langensteenweg en de Reedijk en de parkeerstrook aan de Reedijk krijgen een opfrisbeurt. Tussen de Kerkstraat en de Burchtlaan wordt over een afstand van 250 meter een nieuwe laag asfalt en markeringen aangelegd. De aannemer werkt op 30 mei tussen 06.00 uur en 18.00 uur. Volgens de planning zijn de werken op één dag klaar, maar als het weer tegenvalt heeft de aannemer mogelijk een extra dag nodig.

Parkeerverbod en omleiding

De werfzone is volledig afgesloten tijdens de asfalteringswerken. Het verkeer tussen Opwijk en Meise volgt daarom een omleiding via de Burchtlaan, Gasthuisstraat, Sint Jansstraat en Langensteenweg. Bussen van De Lijn ondervinden eveneens hinder. Bovendien geldt een parkeerverbod op de weg en op de parkeerstrook in de werfzone en zijn ook de parkeerplaatsen aan de August de Boeckhuis en aan de kerk niet bereikbaar. Omwonenden parkeren hun wagen best de avond voordien al buiten de werfzone, aangezien de opritten niet steeds bereikbaar zullen zijn. Het blijft wel mogelijk om de werfzone te voet en met de fiets aan de hand te passeren over het voetpad, maar oversteken kan niet tijdens het asfalteren.

Actuele info via wegenenverkeer.be/merchtem