Laatste werken aan Ninoofsepoort in Halle
Nu sinds 30 augustus de twee kruispunten opengesteld zijn voor al het verkeer, en sinds 2 september ook de verkeerslichten aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) en de Groeningenstraat in werking gesteld zijn, zijn de werken aan de Ninoofsepoort in Halle zo goed als afgewerkt. De komende dagen zullen er nog enkele laatste afwerkingen gebeuren, zonder veel hinder voor het verkeer. Nu sinds 30 augustus de twee kruispunten opengesteld zijn voor al het verkeer, en sinds 2 september ook de verkeerslichten aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) en de Groeningenstraat in werking gesteld zijn, zijn de werken aan de Ninoofsepoort in Halle zo goed als afgewerkt. De komende dagen zullen er nog enkele laatste afwerkingen gebeuren, zonder veel hinder voor het verkeer.
Veiliger oversteken
Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte op tweeënhalve maand de Ninoofsepoort en het nabijgelegen kruispunt met de Groeningenstraat in Halle veiliger, in de eerste plaats voor fietsers, voetgangers en de klanten van De Lijn. Fietsers en voetgangers kunnen er nu veiliger oversteken.
Klinkerwerken
De komende dagen zullen er voornamelijk nog klinkerwerken gebeuren. De klinkers op de voetpaden moeten nog dichtgecementeerd worden, en rond de verkeerslichten zijn er nog zones waar er nog klinkers geplaatst moeten worden. Enkel voetgangers zullen lokaal nog hinder ondervinden.
Veilige fietspaden en kruispunten
Om de veiligheid en het comfort voor fietsers te verhogen, werden de fietspaden langs de August Demaeghtlaan ter hoogte van de Ninoofsepoort in beide richtingen in asfalt heraangelegd. Daarbij is het fietspad richting Brussel ook verhoogd aangelegd, zodat er een duidelijke scheiding met het autoverkeer is. Richting Tubeke ligt het fietspad vanaf nu tussen de parkeerstrook en het voetpad, waarbij een veiligheidszone tussen het fietspad en de parkeerstrook de veiligheid van de fietsers verhoogt. Aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg met de Groeningenstraat voerde Wegen en Verkeer alvast enkele aanpassingen uit die nodig zijn om het kruispunt in de toekomst uit te rusten met verkeerslichten.
Toegankelijke bushaltes en Hoppinpunt
De bushaltes rond de Ninoofsepoort worden dagelijks druk gebruikt door de scholieren en cursisten van Crescendo CVO campus GLTT. Daarom zijn de bushaltes aan beide kruispunten vernieuwd. Zowel de haltes aan de Ninoofsepoort als die aan de Groeningenstraat kregen in beide richtingen een verhoogd en groter perron. Zo is er voldoende ruimte voor de klanten van De Lijn om veilig op de bus te wachten. Daarnaast werd er een nieuwe fietsenstalling geplaatst naast de halte aan de Groeningenstraat. Deze bushalte fungeert vanaf nu bovendien als Hoppinpunt, waar het gemakkelijk overstappen is tussen verschillende vervoermiddelen.
Hoppin: een initiatief van de Vlaamse overheid
Met Hoppin stimuleert Vlaanderen de modal shift: de overstap van de wagen als belangrijkste vervoermiddel naar meer duurzame mobiliteit zoals stappen, fietsen, deelmobiliteit en openbaar vervoer, of een combinatie daarvan. Vlaanderen investeert daarom in voldoende mobiliteitsaanbod, in veilige (fiets)infrastructuur en in Hoppinpunten waar de reiziger vlot van het ene op het andere vervoermiddel overstapt. Zo wil Vlaanderen een antwoord bieden op de maatschappelijke uitdagingen zoals luchtvervuiling en files, en inzetten op de leefbaarheid en bereikbaarheid van onze steden en gemeenten.
Hoppin wil iedereen die zich in Vlaanderen verplaatst, zowel professioneel als in de vrije tijd, inspireren en verleiden om zijn mobiliteitsgedrag in vraag te stellen. Daarom gidst Hoppin de Vlaming doorheen duurzame mobiliteitsoplossingen en –initiatieven, zowel van de overheid als van private partners.