Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste fase voor werken op Brusselsesteenweg in Zemst

Laatste fase voor werken op Brusselsesteenweg in Zemst

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds 8 augustus op de Brusselsesteenweg (N1) in Zemst. Tijdens een laatste fase krijgt het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Kerkstraat een nieuwe asfaltlaag. Die werken gaan door op vrijdag 15 september en veroorzaken geen extra hinder voor het verkeer. 

Brusselsesteenweg volledig open vanaf 16 september

Voor het verkeer verandert er niet veel tijdens de asfalteringswerken, aangezien er gebruik wordt gemaakt van de bestaande werfsignalisatie. Naast een nieuwe asfaltlaag worden ook de definitieve markeringen aangebracht. Volgens de huidige planning wordt de Brusselsesteenweg opnieuw volledig opengesteld op zaterdag 16 september. Vanaf dan kunnen bestuurders opnieuw in beide richtingen vlot doorrijden. In de week van 18 september volgen dan nog de laatste aanpassingen, zonder impact op het verkeer.

Toegankelijke bushaltes en veiliger oversteken

Tijdens de werken kregen beide bushaltes ‘Zemst Dorp’ een verhoogd perron zodat iedereen er voortaan comfortabel de bus kan nemen. De bushalte richting Brussel werd opgeschoven richting het kruispunt met de Hoogstraat en tegenover de andere bushalte opnieuw aangelegd. In de toekomst wordt de kruising met de Kerkstraat nog ingericht als Hoppinpunt. Er kwam ook een gevleugeld zebrapad met middengeleider, zodat overstekende voetgangers beter zichtbaar zijn voor het verkeer en dus veiliger de overkant kunnen bereiken. 

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/zemst.