Overslaan en naar de inhoud gaan

Laageind (N111) in Stabroek volledig afgesloten in het weekend van 16 april

Laageind (N111) in Stabroek volledig afgesloten in het weekend van 16 april

Van vrijdag 16 april (18u) tot en met zondag 18 april (17u) wordt de gewestweg Laageind (N111) in Stabroek volledig afgesloten voor de afwerking van de nieuwe rijweg. Tussen complex ‘13 Stabroek’ en de Abtsdreef krijgt Laageind dit weekend een nieuwe toplaag asfalt en wegmarkeringen. Tussen de brug over de A12 en de Abtsdreef is dan geen verkeer mogelijk. Vanaf de snelweg volgt verkeer een omleiding via afrit 12 ‘Berendrecht’. De op- en afrit te Stabroek (complex 13) is wel beschikbaar voor verkeer van en naar de haven.

Doortocht centrum Stabroek onderbroken
Tijdens de werken van komend weekend is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk op Laageind. Om naar het centrum van Stabroek te rijden moeten auto’s de afrit Berendrecht nemen of de Dijkstraat via de A12. Vrachtverkeer kan enkel via complex ‘12 Berendrecht’ en Abtsdreef de Dorpsstraat in Stabroek bereiken. Voetgangers en fietsers kunnen Laageind wel gewoon passeren. Voor het openbaar vervoer heeft De Lijn haar dienstregeling aangepast.

Bereikbaarheid winkelzone gegarandeerd
Op Picoloplein kan verkeer tijdens het asfalteringsweekend tijdelijk in twee richtingen rijden. Zo blijft de winkelzone bereikbaar vanaf de Abtsdreef.
 
Verkeerslichten Abtsdreef x N111 x Picoloplein
Na het aanbrengen van de toplaag asfalt en wegmarkeringen zijn de werken in Laageind volledig afgerond. De nieuwe verkeerslichten op het kruispunt met Abtsdreef worden maandag 19 april in werking gesteld en het eenrichtingsverkeer op Picoloplein opnieuw ingevoerd. Vanaf dan kan je op Laageind weer aan elke zijde van de rijweg fietsen of stappen op de nieuwe paden.
 
Werken in de Dorpsstraat
De vernieuwing van de Dorpsstraat inclusief aanleg van gescheiden riolering duurt nog tot het einde van de zomer. Als de werken vlot vorderen kan gemotoriseerd verkeer in de loop van augustus wellicht weer in beide richtingen door Stabroek rijden.
 
Meer info
De meest actuele informatie over het project is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/stabroek. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op de nieuwsbrief over de werken.

LAAGEIND (N111) IN STABROEK VOLLEDIG AFGESLOTEN IN HET WEEKEND VAN 16 APRIL

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.