Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Randweg (N399) met Nijverheidsstraat krijgt verkeerslichten: werken vanaf 9 september

Kruispunt Randweg (N399) met Nijverheidsstraat krijgt verkeerslichten: werken vanaf 9 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat het kruispunt van de Randweg (N399) met de Nijverheidsstraat in Meulebeke opnieuw inrichten. Het kruispunt krijgt verkeerslichten en er komt een bijkomende rijstrook voor rechtsafslaand verkeer op de Randweg richting Nijverheidsstraat. De werken starten op 9 september en duren, als alles vlot verloopt, tot eind oktober. Het verkeer kan tijdens de werken steeds voorbij de werfzone, via tijdelijke verkeerslichten.

Kruispunt met verkeerslichten

Het kruispunt van de Randweg met de Nijverheidsstraat in Meulebeke wordt opnieuw ingericht. Om het verkeer van en naar de Nijverheidsstraat vlotter en veiliger te laten verlopen, komen er verkeerslichten aan het kruispunt en een extra rijstrook voor rechtsafslaand verkeer. Op het kruispunt komt er ook verlichting, zodat de zichtbaarheid van alle weggebruikers verhoogt.

Ook voor fietsers verandert er iets. Zo wordt de aanzet van het fietspad ten oosten van de Randweg verbreed tot 3 meter. De provincie zal het fietspad later verbreden naar 3 meter breed. Een concrete timing hiervoor is vandaag nog niet bekend.

Het fietspad aan de westelijke zijde van het kruispunt, tussen de Tieltstraat (N399a) en de Pittemstraat, wordt in de toekomst geschrapt. Fietsers verhuizen dan naar het dubbelrichtingsfietspad aan de oostelijke zijde van het kruispunt. 

Werken vanaf 9 september

De werken starten op maandag 9 september en duren, als alles vlot verloopt, tot en met eind oktober 2024. Door slecht weer of andere onverwachte omstandigheden kan de timing van de werken wel nog opschuiven.

Doorgaand verkeer blijft mogelijk

Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer. Zo rijden fietsers lokaal om via de Molenstraat, Tieltstraat, Bekaertsdreef en het onverharde fietspad tot aan de randweg. Deze omleiding geldt in beide richtingen. Voor het openbaar vervoer zal er geen hinder zijn. Aan de werfzone worden er tijdelijke verkeerslichten geplaatst: het verkeer op de Randweg rijdt zo beurtelings voorbij de werfzone. Ook de toegang naar de Nijverheidsstraat vanop de Randweg is onderbroken. Verkeer van en naar de Randweg rijdt daarom om via de Tieltstraat.

Meer weten?

Surf naar wegenenverkeer.be/meulebeke voor meer informatie.