Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt N34 - Henri Jasparlaan in Middelkerke wordt veiliger voor fietsers en voetgangers

Kruispunt N34 - Henri Jasparlaan in Middelkerke wordt veiliger voor fietsers en voetgangers

Wegen en Verkeer en de gemeente Middelkerke starten op 22 februari met werken aan het kruispunt van de N34 Paul Grossettilaan met de Henri Jasparlaan. Het kruispunt wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. Tijdens de werken, die duren tot midden april, kan enkel het verkeer richting Nieuwpoort over de N34 rijden. Verkeer richting Westende wordt omgeleid.

Fietsoversteekplaats en stukje dubbelrichtingsfietspad
Aan de Henri Jasparlaan in Middelkerke steken veel fietsers de N34 over. Met enkele ingrepen willen Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur het kruispunt veiliger maken. Zo wordt er een nieuwe oversteekplaats aangelegd over de tramsporen. Aan de noordkant van de N34 wordt bovendien ook een dubbelrichtingsfietspad aangelegd tussen de nieuwe oversteekplaats en de Britselaan. Op die manier kunnen fietsers op een veilige manier de Britselaan bereiken, zonder tegen de richting in te fietsen. 

Hinder
De werken ter hoogte van het kruispunt duren volgens de huidige planning tot midden april. Gedurende die periode wordt de N34 ter hoogte van het kruispunt afgesloten in de richting van Westende. Wie richting Westende rijdt, wordt omgeleid via de Essex Scottishlaan en Westendelaan (N318) om via de Badenlaan opnieuw aan te sluiten op de N34. Het verkeer richting Nieuwpoort kan wel altijd over de N34 rijden. Ook voor fietsers is er tijdelijk hinder: fietsen langs de N34 is altijd mogelijk, maar de N34 oversteken aan de Henri Jasparlaan kan niet. Fietsers moeten gebruik maken van de oversteekplaatsen aan de Strandlaan of de Badenlaan, waar ze op een veilige manier met verkeerslichten de N34 kunnen oversteken.  

Kruispunt N34 - Henri Jasparlaan in Middelkerke wordt veiliger voor fietsers en voetgangers

Actuele informatie over het project vind je op www.wegenenverkeer.be/Middelkerke.