Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld in Kontich wordt veiliger voor fietsers

Vanaf maandag 3 februari 2020 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld in Kontich. De aanpassingen moeten het kruispunt veiliger maken voor fietsers

Kruispunt Mechelsesteenweg (N1) met Neerveld in Kontich wordt veiliger voor fietsers

Veiliger fietsen langs kruispunt

Het fietspad langs de Mechelsesteenweg ter hoogte van zijstraat Neerveld is aan vernieuwing toe. De huidige verharding in klinkers wordt vervangen door een fietspad in beton. Dat zal het fietscomfort gevoelig verbeteren.
Daarnaast wordt het kruispunt ook veiliger gemaakt door de fietsoversteken langs beide zijden van het kruispunt duidelijk te markeren op de weg. Ook de aansluitingen met Neerveld worden overzichtelijker gemaakt en versmald aangelegd om bestuurders beter te begeleiden bij het afslaan. Er blijft wel voldoende ruimte voorzien zodat de straat vlot toegankelijk blijft voor vrachtverkeer van en naar de industriezone.
Tot slot wordt langs de Mechelsesteenweg richting Waarloos een kort stuk dubbelrichtingsfietspad aangelegd om een comfortabele aansluiting te creëren tussen het kruispunt met Neerveld en de nieuwe fietsweg op de oude treinspoorverbinding.
 

Werken in twee fases

De werken starten op maandag 3 februari en zullen onder voorbehoud van de weersomstandigheden vier weken duren. Er wordt gewerkt in twee fases van telkens twee weken. Tijdens de eerste fase worden de aanpassingen aan het kruispunt met Neerveld gerealiseerd. Aansluitend wordt in fase 2 het nieuwe stuk dubbelrichtingsfietspad aangelegd.
 

Hinder tijdens de werken

Tijdens de volledige periode van de werken blijft er op de Mechelsesteenweg steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. Voor fietsers wordt steeds een veilige doorgang naast de werfzone voorzien en plaatsen we tijdelijke werflichten om veilig te kunnen oversteken. De zijstraat Neerveld wordt tijdens de werken volledig afgesloten. De industriezone Blauwe Steen is daardoor tijdelijk niet bereikbaar via Neerveld. De bedrijven in deze zone blijven wel steeds toegankelijk via de Duffelsesteenweg en Singel.
 

Weersgevoelig

Opgelet: asfalt- en betonwerken zijn steeds erg weersgevoelig. Ten gevolge van de weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/kontich.