Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt in Kraainem binnenkort veiliger voor fietsers en automobilisten

Kruispunt in Kraainem binnenkort veiliger voor fietsers en automobilisten

“Er komt een einde aan de gevaarlijke situaties met auto’s die linksaf vanuit de Jules Adantstraat willen uitrijden en het drukke kruispunt met de Wezembeeklaan willen oversteken. De verlengde linkse afslagstrook naar de Koningin Astridlaan en het doortrekken van het middeneiland op de Wezembeeklaan zorgt voor een vlottere doorstroming van het autoverkeer. Auto’s kunnen bovendien de Jules Adantstraat enkel nog rechts uitrijden.  Ook de fietspaden op het kruispunt met de Astridlaan en op de Wezembeeklaan  worden aangepast, zodat fietsers beter afgescheiden zijn van het doorgaand verkeer”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Kruispunt Kraainem

Druk kruispunt met Koningin Astridlaan

Aan het kruispunt van de Wezembeeklaan met de Koningin Astridlaan staan vandaag vaak files.  Wegen en Verkeer wil daar verandering in brengen.  De linkse afslagstrook op de Wezembeeklaan richting Koningin Astridlaan, komende van de Brusselse ring, wordt langer gemaakt. Zo hebben auto’s die linksaf willen meer ruimte om zich op te stellen en hinderen ze het andere verkeer niet dat rechtdoor wil rijden. Ook voor fietsers gaat de situatie erop vooruit op het kruispunt van de Astridlaan en de Wezembeeklaan. De fietspaden worden iets breder en een schrikstrook zorgt voor een duidelijkere scheiding tussen fietsers en auto’s. 

Wezembeeklaan niet langer oversteekbaar ter hoogte van Jules Adantstraat

Vlakbij het kruispunt met de Koningin Astridlaan ligt de Jules Adantstraat, een eenrichtingsstraat aan beide zijden van de Wezembeeklaan. Auto’s die hier uitrijden, komen vaak in conflict met het verkeer op de Wezembeeklaan. Het middeneiland op de Wezembeeklaan wordt daarom verder doorgetrokken, tot net voorbij de Jules Adantstraat. Na de werken kan je de Wezembeeklaan hier niet langer oversteken. Weggebruikers kunnen dan enkel nog naar rechts uitrijden op de Wezembeeklaan vanuit de Jules Adantstraat.

Werken vanaf augustus

Volgens de huidige planning starten de werken aan het kruispunt in augustus 2021. Een concrete timing is er nog niet. Zodra we meer weten over de timing en de hinder voor het verkeer, zal Wegen en Verkeer dat aankondigen op haar website. De werven van Wegen en Verkeer in Kraainem zijn te vinden via wegenenverkeer.be/kraainem.