Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt Houtlaan met Turnhoutsebaan wordt veiliger en overzichtelijker

Kruispunt Houtlaan met Turnhoutsebaan wordt veiliger en overzichtelijker

Vanaf dinsdag 2 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met een grondige herinrichting van het kruispunt van de Houtlaan (N12) en de Turnhoutsebaan (N112) op de grens van Schilde en Wijnegem. De werken omvatten de heraanleg van de fietspaden en oversteekplaatsen. Maar ook voor automobilisten verandert er het één en het ander. Tegen eind augustus moeten de werken klaar zijn.

Bypasses maken plaats voor veilige fietsoversteken
Voor fietsers zal het straks een stuk veiliger en overzichtelijker zijn om de Houtlaan en Turnhoutsebaan over te steken. Dit dankzij twee vernieuwde dubbele fietsoversteekplaatsen die op het vernieuwde fietspad aansluiten. 

Het kruispunt zal ook compacter en dus veiliger worden. Daarvoor verdwijnen de bypasses (de vrijliggende afslagstrook) voor het rechtsafslaand verkeer. Verkeer komende van Wijnegem dat van de Houtlaan de Turnhoutsebaan op wil rijden, zal dat voortaan ook doen binnen de beveiliging van de verkeerslichten. Naast deze rechtsafslagstrook zal het fietspad vrijliggend gemaakt worden. Ook het verkeer vanuit de Turnhoutsebaan richting Schilde zal straks binnen de verkeerslichten vallen. Op de Turnhoutsebaan vormen we daarvoor één van de twee huidige voorsorteerstroken naar links om tot een afslagstrook naar rechts.

Op de Houtlaan zelf tenslotte komt er een extra rijstrook voor het verkeer richting Schilde zodat er straks niet één maar twee rijstroken rechtdoor zijn aan de verkeerslichten. Pas voorbij het kruispunt moet het verkeer in de toekomst ritsen naar één rijstrook.

Bypasses maken plaats voor veilige fietsoversteken

Aansluiting Turnhoutsebaan komende maanden afgesloten
De werken starten vanaf dinsdag 2 juni en zullen tegen eind augustus klaar zijn. Gedurende de hele loop van de werken is de Turnhoutsebaan afgesloten van de Houtlaan. Op de Houtlaan blijft er in beide richtingen steeds één rijstrook rechtdoor beschikbaar. Het verkeer van en naar de Turnhoutsebaan wordt omgeleid via de 's Gravenwezelsteenweg. Voor fietsers worden veilige corridors en oversteken voorzien ter hoogte van de werfzone.

Aansluiting Turnhoutsebaan komende maanden afgesloten

Meer informatie
Opgelet: de huidige planning is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden en kan daardoor nog wijzigen.

De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wijnegem of www.wegenenverkeer.be/schilde. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

Op het beeldmateriaal dat u samen met dit bericht bezorgd wordt, is copyright van toepassing. Het Agentschap Wegen en Verkeer vraagt met aandrang om bij publicatie van dit beeldmateriaal op online en offline media '© AWV' te vermelden als bijschrift bij het beeldmateriaal.