Overslaan en naar de inhoud gaan

Komende weken werken met hinder op stadsring (R40) in Gent

Komende weken werken met hinder op stadsring (R40) in Gent

De komende weken worden delen van het wegdek van de Gentse stadsring vernieuwd. Op vrijdag 25 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de asfaltwerken aan het kruispunt van de Rooigemlaan (R40) met de Brugsesteenweg in Gent. De Brugsesteenweg wordt afgesloten van de stadsring gedurende twee dagen. Op maandag 28 juni start de aannemer verder op de stadsring met het vernieuwen van het wegdek en een deel van de fietspaden tussen de Bernard Spaelaan en de Nieuwewandeling. Deze werken duren tot 16 juli. De werken gebeuren tijdens het weekend of tijdens de verkeersluwere periode (zomervakantie) om de hinder te beperken.

Asfaltwerken aan kruispunt Brugsesteenweg/Rooigemlaan (R40)
Sinds januari werkt het agentschap aan een vlotter en veiliger kruispunt van de Brugsesteenweg met de Rooigemlaan. Een van de laatste stappen is het vernieuwen van de aansluiting van de Brugsesteenweg op de Rooigemlaan (R40). Het wegdek is daar in zeer slechte staat en krijgt een nieuwe asfaltlaag. De werken starten op vrijdagavond 25 juni en duren tot en met zondag 27 juni. Tijdens die periode wordt de Brugsesteenweg afgesloten van de stadsring. Alle verkeer wordt omgeleid. Na de asfaltering van het kruispunt werkt de aannemer verder aan de middenberm op de ring. Deze werken zullen afgerond zijn op 9 juli, net voor het bouwverlof.

Verkeerssituatie van 25 juni tot en met 27 juni
Het verkeer op de stadsring (R40) beschikt ter hoogte van de werken over één rijstrook. De Brugsesteenweg is afgesloten van de stadsring. Het verkeer dat van de Brugsesteenweg naar de R40 wil, rijdt om via de Groenestaakstraat en de Brugsevaart (N9) en omgekeerd. Ook bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Een heel aantal haltes op de Brugsesteenweg zullen dan ook tijdelijk niet bediend worden. Meer info over de busdiensten via www.delijn.be. Ook de fietsers worden lokaal omgeleid via de Bosstraat of de Wielewaalstraat.

Meer info over deze asfaltwerken en de herinrichting van het kruispunt op www.wegenenverkeer.be/Gent

Asfaltwerken aan Einde Were/Antonius Triestlaan/Martelaarslaan (R40)
Op maandag 28 juni starten er werken aan de Gentse stadsring (R40) tussen het kruispunt met de Bernard Spaelaan en de Nieuwewandeling. De aannemer zal er een nieuw wegdek in geluidsarmer asfalt aanleggen en ook een deel van de fietspaden heraanleggen in asfalt. De werken duren tot midden juli. Door de heraanleg in de verkeersluwere zomervakantie te plannen, wil AWV de hinder voor de weggebruikers zoveel mogelijk beperken.

Aanpak en verkeersituatie
De aannemer werkt in twee fasen. Eerst wordt de binnenzijde van de ring aangepakt. Deze fase duurt twee weken. Verkeer op de ring (R40) rijdt dan op de andere zijde over één rijstrook in elke richting. De zijstraten aan de kant van de werfzone worden afgesloten van de stadsring. De fietsers worden voor de veiligheid omgeleid. Vanaf 9 juli wordt de buitenzijde van de ring aangepakt en wordt het verkeer in beide richtingen op de binnenkant van de ring gezet. Ook nu worden fietsers voor hun veiligheid via parallelle straten omgeleid. Deze laatste fase neemt een week in beslag.

Alle info en omleidingsplannen kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Gent

Omleidingsplan fase 1: van 28 juni tot 9 juli
Omleidingsplan fase 2: van 10 juli tot 16 juli