Overslaan en naar de inhoud gaan

Komend weekend geen verkeer aan werken Terlaemenlaan, complex ‘Circuit Zolder’ E314 tijdelijk afgesloten.

Komend weekend geen verkeer aan werken Terlaemenlaan, complex ‘Circuit Zolder’ E314 tijdelijk afgesloten.

Vanaf vrijdagavond 22 april tot maandagochtend 25 april (6 uur) legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de nieuwe asfaltlaag in de Terlaemenlaan (N729) in Heusden-Zolder, tussen de parking van het Circuit Zolder en de carpoolparking Terlaemen. De werfzone is een weekend lang afgesloten, complex 27 ‘Circuit Zolder’ is tijdelijk niet beschikbaar. Gemotoriseerd verkeer en fietsers volgen een omleiding in beide richtingen. Eind volgende week opent de vernieuwde Terlaemenlaan voor alle verkeer.

Sinds het najaar van 2021 werkt AWV aan veiligere en een meer fietsvriendelijke Terlaemenlaan met de aanleg van een breed dubbelrichtingsfietspad, een nieuwe rijweg en veiligere kruispunten. In het weekend van 22 april wordt in één keer de toplaag asfalt geplaatst over de volledige afstand.

Omleiding voor verkeer in beide richtingen, carpool onbereikbaar

Vanaf vrijdagavond 22 april tot maandagochtend 25 april (6 uur) is de werfzone afgesloten voor alle verkeer. Ook de op- en afritten van complex 27 (Circuit Zolder) zijn niet bereikbaar.

Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Onze-Lieve-Vrouwstraat, Meylandtlaan, Vogelsancklaan, Halveweg (N72) en Wijvestraat/Zandstraat, in beide richtingen. Het verkeer van en naar de E314 zal gebruik moeten maken van de op- en afritten van complex 28 in Heusden-Zolder. De zijstraten Westlaan en Snelwegstraat blijven afgesloten ter hoogte van de Terlaemenlaan.

Fietsers rijden rond de werf via de Jeugdlaan. De carpoolparking is tijdens deze werken niet beschikbaar. Het Circuit Zolder blijft wel steeds bereikbaar vanuit Terlaemen en Bolderberg.

Nieuwe rijweg en fietspaden eind volgende week in gebruik

Na de asfaltwerken doet de aannemer eerst nog de nodige lokale afwerkingen. De mogelijkheden voor verkeer blijven nog even beperkt.

Gemotoriseerd verkeer rijdt nog tot het einde van de week in één richting van Bolderberg naar Boekt door de werfzone. Vanuit die richting blijft het op- en afrittencomplex 27 Circuit Zolder bereikbaar. Verkeer in de andere richting volgt de omleiding via de N72. Fietsers volgen de fietsomleiding via de Jeugdlaan.

Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe rijweg en fietspaden op vrijdagavond 29 april 2022 open voor alle verkeer, in beide richtingen.

Opgelet! Asfaltwerken zijn wel erg afhankelijk van het weer. Dit betekent dat de timing nog kan wijzigen bij slecht weer of door andere werfomstandigheden.