Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaverbladbrug van Antwerpen naar Nederland vier dagen afgesloten vanaf woensdagavond 17 mei

Klaverbladbrug van Antwerpen naar Nederland vier dagen afgesloten vanaf woensdagavond 17 mei

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eind maart aan een gedeeltelijke brugrenovatie op het verkeersknooppunt in Lummen. Het gaat om de brug die het E313-verkeer komende uit Antwerpen naar de E314 richting Nederland leidt. Tijdens het Hemelvaartweekend worden er o.a. waterdichtingswerken op het brugdek uitgevoerd en krijgt de brug een nieuwe asfaltlaag. Hierdoor wordt de brug van woensdagavond 17 t.e.m. maandagochtend 22 mei volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via afrit 26bis Industrie Zolder-Lummen.

Nieuwe waterdichting, voegen en asfalt voor snelwegbrug E313 - E314

De werkzaamheden aan de zijdelingse waterdichting en dienstpaden zijn met enige vertraging door de weersomstandigheden afgerond. Nu wordt het brugdek nog aangepakt. Na het verwijderen van de bestaande wegverharding en waterdichting, wordt een nieuwe waterdichting met beschermlaag en watergreppel aangebracht. Vervolgens werkt men aan de brugvoeg, wegverharding en bijhorende markeringen. Ook de compoundvoegen onder de bovenbruggen worden vervangen. Tenslotte worden de asfaltering van de brug en twee vakken op de overgang met de E314 vernieuwd.

De vernieuwde brug zal de veiligheid en het rijcomfort op het Klaverblad in Lummen verhogen.

Minderhinder-maatregelen: brug van 17 - 22 mei afgesloten, omleiding via afrit 26bis

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

De brug wordt vanaf woensdag 17 mei om 23 uur t.e.m. maandag 22 mei 5 uur volledig afgesloten. Verkeer op de E313, komende uit Antwerpen richting E314 Genk/Aken, wordt omgeleid via afrit 26bis Industrie Zolder-Lummen. Dat kan verkeershinder en -vertraging op de snelweg en omleidingsroute veroorzaken. 

De timing en omleidingsroute zijn afgestemd op de andere snelwegwerven in de omgeving en gepland in een verlengd weekend wanneer er minder vracht- en woon-werkverkeer is.

Weersgevoelig
Brugrenovatie- en asfaltwerken zijn zeer weersgevoelig, de planning kan hierdoor nog schuiven.