Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkstraat in Merksplas vier dagen afgesloten voor asfalteringswerken

Kerkstraat in Merksplas vier dagen afgesloten voor asfalteringswerken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt in de week van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 april 2022 de asfaltverharding op de Kerkstraat (N132) in Merksplas. De Kerkstraat is daardoor vier dagen volledig afgesloten tussen de Pastorijstraat (N124) en Hofeinde. De vernieuwing van het wegdek zal de verkeersveiligheid en het rijcomfort voor de weggebruiker verhogen.

Tijdens de werken verwijdert AWV eerst het oude wegdek en brengt vervolgens een nieuwe asfaltlaag aan op de Kerkstraat vanaf de Pastorijstraat tot net voorbij de zijstraat Hofeinde, waar het rode fietspad eindigt. Dat gebeurt over de volledige breedte van de weg waardoor gedurende vier dagen geen verkeer mogelijk is. 

Omleiding via Wijntuinstraat of Koekhoven-Geheul

Al het verkeer tussen Merksplas en Weelde, ook fietsers en de bussen van De Lijn, volgt een omleiding in beide richtingen via Pastorijstraat, Wijntuinstraat en Hofeinde. Verkeer van Turnhout richting Weelde of Baarle-Hertog (en omgekeerd) kan vanaf de Steenweg op Turnhout een omleiding volgen via Koekhoven en Geheul.

Voetgangers kunnen de werfzone passeren over het voetpad, maar extra waakzaamheid is aangewezen tijdens de werkuren. De straat oversteken is niet mogelijk tijdens de asfaltwerken.

De bussen van De Lijn moeten ook de omleiding volgen. Er komt een tijdelijke bushalte aan het kruispunt van Hofeinde met Steenweg op Weelde. Op www.delijn.be staat steeds de meest recente informatie.

Weersgevoelige werken

Asfalteringswerken zijn weersgevoelig. Is het te nat of te kou? Dan kan de planning nog wijzigen. De meest actuele info over de werken is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/merksplas