Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennedyfietstunnel volledig gesloten van 6 tot en met 10 februari

Kennedyfietstunnel volledig gesloten van 6 tot en met 10 februari

Tijdens de week van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari 2023 wordt de fietskoker van de Kennedytunnel in Antwerpen volledig afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat er dan onderhoudswerken uitvoeren aan de liften op beide oevers. Van de gelegenheid wordt ook gebruikt gemaakt om de fietsgoten van de trappen te vernieuwen. Fietsers en voetgangers kunnen de Schelde kruisen via de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) of via de gratis veerdienst ter hoogte van Het Steen.

De liften van de Kennedyfietstunnel worden tijdens de week van maandag 6 februari (9.00 uur) tot en met vrijdag 10 februari (16.00 uur) stilgelegd voor onderhoudswerken. Een aannemer zal de hefkabels van de liften uit voorzorg vervangen. Om de veiligheid te waarborgen, is er dan geen passage mogelijk door de fietskoker. AWV maakt van de tunnelsluiting gebruik om ook werken uit te voeren aan de trappen. Zo wordt de coating van de fietsgoten vernieuwd. Dat moet de grip van fietsbanden in die goten verbeteren. Tot slot krijgen ook de inritten van de fietskoker op linkeroever een opfrisbeurt met een nieuw laagje verf. 

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de sluiting van de Kennedyfietstunnel omrijden via de Antwerpse Sint-Annatunnel tussen het Frederik van Eedenplein op linkeroever en Sint-Jansvliet op rechteroever. Een ander alternatief om de Schelde te kruisen is de gratis veerdienst ter hoogte van Het Steen.

Blijf op de hoogte

Via de app en website ‘Fietsverbindingen Schelde’ kan iedereen de meest recente informatie raadplegen over de beschikbaarheid van de Scheldekruisingen voor fietsers en voetgangers in Antwerpen.