Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennedyfietstunnel afgesloten van 12 tot en met 16 april

Kennedyfietstunnel afgesloten van 12 tot en met 16 april

Tijdens de tweede week van de paasvakantie zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren aan de schuine liften van de Kennedytunnel. Omdat er momenteel enkelrichtingsverkeer geldt op de trappen, wordt de koker een week volledig dichtgehouden. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het veer of de Sint-Annatunnel.

Onderhoudswerken schuine liften
Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 april worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de beide liften van de Kennedytunnel. De zogenaamde zweefkabels van de liften zijn aan vervanging toe. Om de hinder voor het woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt de klus uitgevoerd in de paasvakantie.
Omdat er in het kader van de coronamaatregelen momenteel enkelrichtingsverkeer geldt op de trappen van de Kennedytunnel, wordt de koker tijdens de periode van de werken volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de Schelde oversteken via het veer of eronderdoor via de Sint-Annatunnel.
 
De reeds lopende werkzaamheden aan de liftdeuren in de Sint-Annatunnel worden naar verwachting nu vrijdag afgerond. Indien deze werken zouden uitlopen, worden de werken aan de liften van de Kennedytunnel uitgesteld.
 
Blijf op de hoogte
Alle informatie over de status van de Scheldeverbindingen en over geplande onderhoudswerken is steeds terug te vinden via de app ‘fietsverbindingen Schelde’ of op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.