Overslaan en naar de inhoud gaan

Kantwissel naar zijde Godsheide aan Kiezelstraat x Universiteitslaan Hasselt

Kantwissel naar zijde Godsheide aan Kiezelstraat x Universiteitslaan Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt dit najaar het kruispunt van de Universiteitslaan (N702) met de Kiezelstraat, op de grens van Hasselt en Diepenbeek. Deze aanpassingen zullen de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen en de verkeersdoorstroming op het kruispunt verbeteren. Begin volgende week verhuizen de werken naar de overkant van het kruispunt. Kant Wolske gaat dan terug open voor verkeer rechts-in-rechts-uit.

Na de herinrichting moet het kruispunt een veiligere, meer overzichtelijke plek zijn voor alle weggebruikers. Zo komen er slimme verkeerslichten voor een betere doorstroming. Een veilige dubbelrichtingsoversteek voor voetgangers en fietsers sluit straks aan op het door Stad Hasselt aan te leggen fietspad richting Godsheide. Langere afslagstroken en bypassen richting de Kiezelstraat scheiden het doorgaand en plaatselijk verkeer sneller van elkaar.

Op dinsdag 13 oktober verhuizen de werken naar de noordzijde van het kruispunt, zijde Godsheide. AWV breekt de huidige verharding op en legt de nieuwe infrastructuur aan. Deze fase duurt tot eind oktober.
Het vernieuwde kruispunt zou tegen half november klaar moeten zijn.

Opgelet: deze werken zijn zeer afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerde uitvoering en omleidingen
Tot het einde van de werken is de middenberm van het kruispunt nog afgesloten. Vanaf volgende week zijn de rijbewegingen van en naar de Kiezelstraat aan de kant Wolske beperkt tot rechts-in en rechts-uit. 
De noordelijke zijtak (kant Godsheide) wordt enkele weken afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Er worden plaatselijke omleidingen aangegeven.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer tussen Hasselt en Diepenbeek kan de werken steeds in beide richtingen passeren.

Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone steeds passeren via een afgeschermde doorgang. Ook de Universiteitslaan oversteken blijft mogelijk dankzij een tijdelijke oversteekplaats met verkeerslichten. 

Bekijk de omleidingskaartjes voor elke fase van de werken op onze webpagina www.wegenenverkeer.be/hasselt . 

Verkeerssituatie vanaf 13 oktober tot eind oktober 2020:

Kantwissel naar zijde Godsheide aan Kiezelstraat x Universiteitslaan Hasselt