Overslaan en naar de inhoud gaan

Inrichting nieuwe oversteek op Oostmallebaan (N14) ter hoogte van kruispunt met Voetbalstraat in Zoersel

Inrichting nieuwe oversteek op Oostmallebaan (N14) ter hoogte van kruispunt met Voetbalstraat in Zoersel

Op 9 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de inrichting van een nieuwe oversteekplaats op de Oostmallebaan (N14) in Zoersel, ter hoogte van het kruispunt met de Voetbalstraat. De werken verlopen in twee fases en zullen ongeveer drie weken duren. De hinder voor gemotoriseerd verkeer, voetgangers en fietsers blijft beperkt. 

Langs de N14 passeert dagelijks heel wat schoolgaande jeugd met de fiets. Om de veiligheid van de actieve weggebruiker te verhogen, richt AWV een nieuwe oversteek in ter hoogte van het kruispunt met de Voetbalstraat. De nieuwe oversteekplaats krijgt een veilige opstelruimte voor voetgangers en fietsers.

Werken in twee fases

De werken verlopen in twee fases. Tijdens de eerste fase, die twee weken duurt, neemt AWV de oneven zijde onder handen, aan de kant van de Voetbalstraat. De aannemer schuift daar het voetpad naar achter om een veilige opstelruimte te creëren. Ook wordt in de Voetbalstraat 30 meter wegdek vernieuwd in asfalt. Tijdens de tweede fase van de werken, die één week in beslag neemt, is de even zijde aan de beurt. Dan worden de groenzones aangepast aan de nieuwe oversteek.

Omleiding en hinder

Om de veiligheid van de fietsers te garanderen tijdens de werken, geldt een lichtengeregelde omleiding via Zonneputteke. Fietsers rijden langs de parking en bereiken de Oostmallebaan via ‘Dienst Vroeg- en Thuisbegeleiding Provincie Antwerpen’. 
Het gemotoriseerd verkeer kan via tijdelijke verkeerslichten beurtelings doorrijden op de N14. De Voetbalstraat wordt tijdelijk afgesloten tijdens de eerste fase van de werken. Bewoners kunnen de N14 via een korte omleiding bereiken, via de Eekhoornlaan en Kievit.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website.